Pentru proprietari, care nu se afla la prima experienta in domeniul amenajarilor peisagistice si interioare, constructia si decorarea casei de vacanta de la Snagov a fost ca o joaca, mai ales ca s-au putut lasa inspirati de cadrul natural de poveste care ii inconjoara. Ei vin aici doar in weekenduri, asa ca au decis sa-si puna casa la dispozitia celor ce doresc sa organizeze diverse evenimente sau petreceri private intr-un loc retras si plin de farmec, departe de agitatia Bucurestiului.

Resedinta de lux este structurata pe doua niveluri, parter si mansarda, fiind compusa din living (cu semineu pe lemne), bucatarie in stil american, patru bai, terasa acoperita, patru dormitoare. In plus, in gradina a fost amenajat, intr-un foisor plasat la inaltime, un dormitor rustic pentru cei care iubesc sa doarma in mijlocul naturii.
Construita din lemn si caramida, intr-un stil cu puternice influente mediteraneene, dar si cu accente traditionale, casa este incadrata de o gradina superba, amenajata cu atentie pentru fiecare detaliu. Gradina este gandita pe doua niveluri, trecerea realizandu-se prin intermediul unui podet din busteni sub care se afla un bazin de dimensiuni generoase in care sunt cateva zeci de crapi japonezi (koi). In partea inferioara a gradinii, chiar pe malul lacului, in imediata vecinatate a pontonului de unde pot fi admirate Palatul Snagov si manastirea cu acelasi nume (in care se spune ca a fost inmormantat Vlad Tepes), este gandita o zona de relaxare. Aici se afla o piscina, un jacuzzi in aer liber, un foisior si o terasa cu fotolii confortabile, adica tot ce este nevoie pentru o petrecere reusita in aer liber, in compania celor mai apropiati prieteni.   

Revenind la casa, aceasta are o arhitectura simpla, frumusetea ei fiind asigurata de terasa mediteraneeana decorata cu piatra, deck si copertine de in. Un plus de farmec este asigurat de vitraliile care impodobesc toate ferestrele si geamurile de mari dimensiuni de pe usile de acces dinspre terasa. Vitraliile sunt compozitii decorative formate din bucatele de sticla colorata, dipsuse simetric sau asimetric si legate intre ele prin retele de plumb si prinse prin tije metalice de sasiul usii sau ferestrei. Vitraliul se poate monta in lemnul usilor sau in ramele ferestrelor, fie ele exterioare sau interioare. Realizarea unui vitraliu presupune o munca migaloasa, de durata, si de aceea pretul unui astfel de geam este destul de mare, mai ales ca, pe langa manopera, in acesta sunt incluse si materialele speciale. Daca va hotarati sa faceti o astfel de investitie, sa fiti convinsi ca merita fiecare ban, intrucat, daca sunt realizate corect de artisti dedicati, valoarea vitraliilor poate creste in timp, ridicand si pretul proprietatii. In magazinele de specialitate veti gasi si vitralii comerciale, desenate cu pigmenti speciali pe sticla colorata, care costa mult mai putin si se intretin mai usor, impactul vizual fiind aproximativ acelasi. In acest caz, nuantele sunt mai bogate, imaginea pictata este mai stralucitoare si mai calda, iar timpul de executie este mai scurt. Pretul unui astfel de geam este de 50-100 euro/mp. 

Material realizat cu sprijinul, Cagead Intermed
Pta. Natiunile Unite nr 3-5, Bloc C, parter
Tel.: 021.33.58.801/0745.121.477/0745.121.478

Revista Casa Mea, construieste casa visurilor tale!

Related posts

Cabana rustica si prietenoasa cu mediul

Adina Meyers

Un singur cuier, 3 abordari diferite

Adina Meyers

Cum amenajezi o baie de oaspeți care să impresioneze? 

Adina Meyers