Alaturi de Casa Mansardata, primul dintre cele trei proiecte gandite pentru simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucatorul are posibilitatea sa construiasca in cadrul aplicatiei alte doua tipuri de case, diferite ca stil si functionalitate: Casa Nordica si Casa Cula.

Dupa ce v-am prezentat in detaliu proiectul Casei Mansardate, a venit timpul acum sa ne oprim asupra celui de-al doilea proiect – Casa Nordica sau Casa Contemporana.

Inspirata din simplitatea liniilor arhitecturii scandinave, Casa Nordica se dezvolta in jurul unuia dintre elementele cheie ale acesteia, si anume maximizarea starii de bine prin intermediul spatiului. Minimalismul arhitecturii nu este unul rece, cinic, ci unul care invita si chiar potenteaza sentimentul de liniste, relaxare, intimitate si se concretizeaza intr-o simplitate plina de farmec prin cateva elemente de concept.

In spiritul eficientei, minimizand raportul dintre suprafata de anvelopanta si spatiile utile adapostite, avem de-a face cu un volum compact fara decoratiuni si artificii, care urmeaza dictonul “mai putin inseamna mai mult” si organizeaza locuinta in jurul unui nod central de circulatii. In spiritul nordichygge, spatiul principal al locuintei, cel destinat adunarii familiei, dar si socializarii, are pondere majora in alcatuirea functionala si sugereaza intocmai starea de intimitate, de relaxare impreuna cu cei dragi, intr-un spatiu primitor.

Felul in care lumina naturala este primita si maximizata in spatiul de locuit reprezinta unul dintre principalele moduri de obtinere a starii de bine, alaturi de o invitatie deschisa adresata elementelor naturale. Vitrajele locuintei ofera aperturi generoase, controlate si neobstructionate de draperii, catre gradina sau peisaj, ingloband maximul de lumina in raport cu suprafata proprie, atat in zona spatiilor de zi de la parter cat si in cele trei dormitoare adapostite direct sub acoperis, unde folosirea ferestrelor de mansarda atipice, de tip balcon, a permis crearea unei vederi panoramice din dormitorul matrimonial.

Lemnul, caracteristic si el arhitecturii scandinave, alaturi de senzatia unui material cald, placut atingerii, iti pune la dispozitie si proprietatile de izolator natural si devine predominant in arhitectura fatadei, in cromatica neutra si tonuri deschise, urmand sa se regaseasca si la interior in perfect echilibru cu o schema decorativa in alb. Impresia unei atmosfere calde, lipsite de stresul cotidian, vine si din folosirea unor spatii de depozitare ascunse vederii, prin dulapuri incastrate sau alte spatii inchise ce lasa aparente doar un minim de obiecte de mobilier sau de decoratiune, in timp ce finisajele calde in tonuri de gri-bej, cum sunt pernele pentru canapele, contribuie la randul lor la starea de relaxare.

Oferta constructie Casa Nordica – aprox 40.000 euro + TVA*

*Oferta este valabila in cazul predarii "la rosu" si include proiectul de arhitectura, instalatii si rezistenta.  Constructia "la rosu" contine executia fundatiilor, suprastructura parter si mansarda, inchideri exterioare zidarie, compartimentare interioara din zidarie. Infrastructura (fundatia) este formata din bloc si grinzi de fundatii din beton armat, placa parter din beton armat. Ansamblul structural este  format din cadre din beton armat (stalpi si grinzi) cu planseul de peste parter din beton armat, mansarda structura din lemn, sarpanta lemn. Oferta este valabila doar in cazul in care terenul de casa  se gaseste in jurul Bucurestiului, la maxim 25 de km.

Oferta este aproximativa, pretul final fiind stabilit in functie de natura terenului (studiul Geo) si amplasarea acestuia, costurile de transport in zonele centrale depinzand si de accesul masinilor grele. Casa poate fi livrata si "la gri" sau "la cheie".

Pentru a cere oferta personalizata puteti accesa: http://hailacasa-rezidential.ro/cere-oferta/ 

Puteti afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Nordice in simulatorul-jocwww.hailacasa.ro: de la documentatia obligatorie pentru obtinerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, executie instalatii si finisaje interioare si exterioare, pana la faza finala de inchidere a santierului.

In cadrul  concursului, sunteti provocati sa parcurgeti in total 31 de etape, pasi ce trebuie parcursi si in cazul in care va doriti costruirea propriei case in viata reala: 1. Credit ipotecar si credit de nevoi personale, 2. Rezidential, 3. Arhitectura, 4. Acte si Aprobari, 5. Pregatire Santier, 6. Fundatie si Structura, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperis si Ferestre mansarda, 9. Zidarie, 10. Amenajare Mansarda, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior si Termoizolare, 13. Instalatii sanitare si Incalzire prin pardoseala, 14. Tencuieli si Sape, 15. Compartimentare si plafoane, 16. Instalatii Electrice, 17.Instalatii Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatra Naturala, 21. Montare Usi, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Imprejmuirea si pavarea proprietatii,24. Amenajarea Gradinii 25. Mobilarea Interioara, 26. Dotarea cu Electronice si Electrocasnice 27. Inchiderea Contractelor de Furnizari de Servicii, 28. Achizitie Masina Noua, 29. Asigurare, 30.Petrecere de Casa Noua, 31. Casa Finita

Pentru ca procesul sa fie cat mai real, pentru fiecare etapa a jocului s-au cautat parteneri si furnizori reali, cu experienta in domeniu, care sa vina cu solutii si sfaturi reale si cat mai utile.

Intra in joc direct in www.hailacasa.ro!

 

Related posts

Cum sa introduci modelul solzilor de peste in decorul casei tale

Adina Meyers

Apartament la mansardă în alb și negru

Adina Meyers

AdePlast lanseaza un program structurat de termosisteme pe 5 niveluri de calitate si pret

Adina Meyers