Fie ca va doriti o casa de vacanta sau o locuinta permanenta intr-o zona muntoasa sau de deal, realizarea unei constructii pe un teren inclinat ridica unele probleme tehnice.

Totusi, nu este cazul sa va faceti griji in legatura cu stabilitatea viitoarei constructii atat timp cat apelati la serviciile unui proiectant specializat si respectati cu sfintenie etapele stipulate de disciplina in constructii.

Mai mult decat atat, arhitectii spun ca panta terenului, exploatata de un specialist, poate conduce la punerea in valoare a viitoarei cladiri, care va avea astfel o vizibilitate mai buna pe una dintre fatade.

In acest caz, cel mai indicat este ca fundatia sa fie realizata in trepte, cu excavatii minimale. Un alt aspect important este ca fundatia sa se muleze pe teren si sa urmeze, intocmai, panta acestuia.

La capitolul rezistenta trebuie sa luati in calcul construirea unui zid de sprijin, terasarea terenului sau executarea unui subsol mai amplu.

Daca respectati toate aceste etape, casa pe care o construiti va avea mai multe avantaje decat una construita pe un teren normal.

Printre atuuri se numara pretul mic al terenului, panorama deosebita, imunitatea la viituri si arhitectura spectaculoasa.

Indiferent de teren, ridicarea unei case este un proiect costisitor, pe care il puteti duce la bun sfarsit daca va planuiti atent banii. .

In acest sens, va recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: Initial, economisesti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doresti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiezi si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisesti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani vei avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu iti ajung si proiectul e mai amplu, poti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

Related posts

Tigla metalica poate influenta valoarea estetica a constructiei. Afla cum?

Adina Meyers

Solutie cu efect uimitor pentru extinderea spatiului din mansarda

Adina Meyers

Cum alegeţi, proiectaţi şi întreţineţi fosa septică?

Adina Meyers