Amenajari Interioare

Casa cu nuferi roz

Desi proiectul a presupus o serie de modificari la configuratia existenta a casei, proprietarii au optat pentru solutia extinderii pe verticala, in vederea valorificarii la maxim a spatiului.

Forma sarpantei a constituit provocarea cea mai mare pentru noua redefinire a spatiului. Acoperisul in panta a deschis un spatiu generos, organizat pe doua niveluri. Incaperile de la mansarda au fost proiectate pentru a beneficia de o distributie optima a luminii, o atentie maxima fiind acordata alegerii ferestrelor potrivite de mansarda, finisajului interior de jur imprejurul acestora – care sa permita accesul maxim de lumina – cat si pozitionarii lor corecte, care sa permita manevrarea usoara si sa faciliteze accesul la privelistea lacului cu nuferi roz.

Al doilea criteriu definitoru pentru redefinirea spatiala a constat tocmai in flexibilitatea caracteristica mansardei care permite o amenajare mai putin restrictiva, fara pereti de sustinere obligatorii. Noul interior de la mansarda beneficiaza de spatii deschise, singura incapere care a necesitat o delimitare clara fiind baia.

Amenajarea incanta prin stilul rustic abordat in intreaga casa. Spatiul destinat odihnei este un living generos iluminat natural de mai multe combinatii de ferestre de mansarda cu elemente verticale care, pe langa aportul de lumina naturala, faciliteaza accesul direct la privelistea lacului.

Bucataria sustine stilul rustic prin cufere vechi din lemn, pictate in stil traditional, covoare tesute din lana, scaune din lemn vopsite in albastru, stergare din in.

Aceleasi tendinte se pastreaza si in baie. Cada zidita invita la relaxare, iar prin cele doua ferestre de mansarda situate la inaltime joasa se deschide aceeasi preveliste feerica.

Bogatia spatiala formeaza un echilibru perfect cu bogatia de lumina naturala si cu cea spirituala reflectata de prezenta elementelor decorative traditionale. Deschiderea vizuala a casei intregeste imaginea linistita a lacului cu nuferi roz, spatiul locuibil si privelistea incantatoare facand parte din acelasi cadru de poveste. 

 

Articole similare

Cum sa gandesti ca un designer atunci cand vine vorba de amenajarea propriei locuinte

casamea.ro

Amenajare in patru cuvinte: tinerete, vitalitate, prospetime, noutate

casamea.ro

Alegerea scaunelor potrivite pentru casă

Cristiana Trifu

Lasă un comentariu