Casa este realizata din caramida cu izolatie termica din polistiren de 10 cm, pentru a asigura confortul termic intr-o zona de munte. Punctul forte al casei este materialul cu care a fost placata casa: granitul.

Proprietarii au ales aceasta piatra datorita reflexiilor spectaculoase pe care le are si au comandat-o tocmai din China. Casa este realizata dupa un proiect descoperit de proprietari pe site-urile de specialitate si adaptat la nevoile proprii.

La cativa kilometri de orasul Brasov, la poalele unei paduri de stejar, am descoperit o localitate linistita, desprinsa parca din paginile cartilor cu povesti de iarna: Rasnov.

Acesta este locul in care evadeaza, ori de cate ori are ocazia, o familie de economisti din Bucuresti care si-a dorit, de cand se stie, o casuta la munte. „Totul a inceput in momentul in care am inceput goana dupa teren. Stiam zona si mereu ne-a placut faptul ca se afla la distanta mica de o padure de stejar, asa ca am asteptat momentul oportun. Cand am gasit o suprafata generoasa de teren, nu am mai stat pe ganduri, desi eram constienti ca este o zona accidentata si mlastinoasa care o sa ne dea mari batai de cap”, ne-au povestit proprietarii. Prima etapa a fost nivelarea si taluzarea terenului. „Nu am vrut sa riscăm nimic, asa ca am adus peste 100 de basculante cu pamant, pentru ca sa inaltam cota terenului. Este o cantitate enorma pentru constructia unei case si, in spate, s-au aflat zile intregi de munca. Stiam ca astfel vom evita problemele ulterioare, asa ca am uitat repede zilele acelea”, au mai spus proprietarii, care au adaugat ca efortul a fost impartit la doi pentru ca o alta familie de prieteni si-a ridicat o resedinta de vacanta, in acelasi timp, in imediata vecinatate.

Dupa ce problemele de ordin tehnic au fost rezolvate, a urmat o noua etapă, mult mai relaxanta, cel putin la prima vedere: alegerea proiectului si a materialelor de constructie, care urmau sa fie folosite. „Nu am vrut să lucram cu niciun arhitect. Pentru noi a fost o adevarata provocare sa alegem proiectul, sa il imbunatatim… sa il adaptam. Ne-am inspirat de pe internet si din revistele de specialitate, iar in ceea ce priveste materialele de constructie, am achizitionat doar ce era mai bun si mai nou pe piata. In final, cea mai mare parte a materialelor de constructie au fost cumparate din strainatate”, au mai spus proprietarii.

Astfel, finisajele exterioare au fost aduse tocmai din Asia. „Am gasit pe internet un granit special care, in lumina soarelui, are reflexii colorate. Casa isi schimba nuanta in functie de perioada din zi. L-am comandat, desi am asteptat mai bine de o luna pentru ca sa fie adus tocmai din China”, am mai aflat de la proprietari.

Proprietarii au vrut ca resedinta lor de vacanta sa fie prietenoasa cu mediul si, in acelasi timp, sa asigure un confort termic pe toata perioada anului, avand in vedere localizarea intr-o zona de munte. Asa se face ca au montat un sistem de incalzire care este o noutate absoluta pentru Romania. Pentru 18.000 de euro, au achizitionat un sistem cu pompe care preiau si utilizeaza caldura din sol.

Dupa ce si-au vazut casa finalizata, proprietarii au prins curaj si au decis sa se ocupe, pe cont propriu, si de designul interior. Ei si-au dorit incaperi luminoase care sa ofere, in acelasi timp, confort. Asa se face ca au optat pentru o paleta cromatica calda, in locuinta predominand albul, cremul si nuantele de roz. Case este structurata pe doua niveluri plus mansarda, partea superioara fiind dedicata odihnei si relaxarii, in timp ce parterul inglobează livingul, locul destinat servitului mesei si bucataria.  

Material preluat din numarul de februarie al revistei Casa Mea.

Related posts

Puterea formei integrate in natura

Adina Meyers

Decoraţiuni handmade pentru pasionații de călătorii – FOTO

Adina Meyers

Arhitectură mediteraneană la Marea Neagră

Adina Meyers