Pentru a minimiza intervenţia în sit, casa a fost integrată în panta naturală a terenului, în partea de nord, lăsând-o să se desfăşoare şi să se deschidă spre sud, către punctul de atracţie principal, râul. Totodată, terenul funcţionează ca o pătură care protejează şi conferă izolaţie termică.

Volumul casei aduce aminte de arhitectura hambarelor ţărăneşti, cu linii simple şi „curate”, ideea de modernitate rezultând din împletirea traforului de lemn cu suprafeţele amplu vitrate. Această casă de vacanţă a fost gândită pentru o familie nonconformistă, având un plan deschis, fluid, ce comunică atât pe orizontală, cât şi pe verticală, prin existenţa supantei.

Suprafaţă desfăşurată: 130 mp
Suprafaţă utilă: 81 mp
Suprafaţă teren: 1000 mp
Amprentă la sol: 65 mp

Parter: 65 mp
Living, dining + chicinetă: 40 mp
Dormitor: 11 mp
Baie: 5 mp
Supantă: 25 mp
Dormitor: 25 mp

Proiect realizat de Architectural Code S.R.L., arh. Onuţu Andreea, tel.: 0733.728.164; arh. Vizitiu Ionuţ, arh. Ciobanu Anca, tel.: 0740.124. 410, [email protected], www.birou-de-proiectare.ro

Related posts

LOCUINTA UNIFAMILIALA P+1E

Adina Meyers

Tigla metalica poate influenta valoarea estetica a constructiei. Afla cum?

Adina Meyers

Arhitectură socială. Competiția „Acasă pentru umanitate” și-a desemnat câștigătorii – FOTO

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe