Amenajari Interioare

Care este modelul de opritor pentru ușă potrivit casei tale? 

Amenajarea unei case presupune multă atenție la detalii. Până și cele mai mici obiecte pot influența decorul unei camere. Din acest motiv, este indicat să fii prevăzător și să îmbini cât mai armonios utilul cu plăcutul, chiar și pentru cele mai mărunte lucruri. Așa este și în cazul opritoarelor de ușă, deși le poți pierde din vedere la început, în scurt timp le vei simți lipsa. Astfel, este ideal să le iei în calcul încă din faza de proiect, pentru a păstra armonia casei tale.

Tipuri de opritoare pentru ușă

Opritoarele pentru ușă au menirea de a-ți proteja pereții sau obiectele de mobilier situate în spatele ușii de lovitura repetată a clanței. Pe lângă faptul că lasă urme foarte inestetice, o astfel de lovitură poate degrada atât clanța, cât și peretele sau mobila. De asemenea, opritoarele pentru ușă au și rolul de a menține ușa deschisă, în funcție de nevoile tale.

Dacă și tu vrei să îți conservi casa într-o stare impecabilă, îți sunt absolut necesare aceste opritoare pentru ușă.
Iată care sunt variantele disponibile:

– Opritoare pentru ușă cu montare pe podea. Cele mai des întâlnite sunt opritoarele cu montare pe podea. Acestea se fixează de pardoseală, în spatele ușii, la o distanță potrivită, astfel încât aceasta să nu se lovească de perete sau de vreun obiect de mobilier.

– Opritoare pentru ușă cu montare pe perete. Aceste opritoare se aplică pe perete și preiau șocul creat la impactul cu ușa, fără a provoca degradarea acesteia. Partea de contact este concepută dintr-un material special, care nu lasă urme.- Opritoare pentru ușă tip pană. Opritoarele de tip pană sunt foarte simpliste și nu necesită montare. Acestea se aplică manual sub muchia de jos a ușii pentru a o bloca în poziția deschis. 

– Opritoare pentru ușă cu frână. Opritoarele cu frână sunt tot din categoria celor care mențin ușa deschisă și sunt utilizate pentru ușile batante din zonele de trafic. Acestea se fixează pe ușă, iar cu ajutorul piciorului se apasă tija cu arc și se declanșează frâna din cauciuc.

Când alegem un opritor de ușă pentru podea sau pentru perete?

Indiferent că îți dorești un opritor care să mențină ușa deschisă sau unul care să îți protejeze peretele, piața este foarte ofertantă. Poți alege atât opritoare cu fixare pe podea, cât și opritoare cu fixare pe perete. Deși nu există diferențe între ele în ceea ce privește eficiența, există diferențe în ceea ce privește impactul vizual.

Dintre toate variantele disponibile, cel mai popular model este opritorul cilindric pentru podea. Acesta are un design minimalist, se integrează perfect în decorul camerei și este foarte discret.  

Cum se montează un opritor de ușă

Montarea unui opritor de ușă depinde de modelul ales:- Se poate fixa prin adeziv. Aceasta este cea mai simplă metodă, mai ales pentru opritoarele aplicate pe podea.- Se poate monta prin înșurubareAceastă metodă este cea mai populară pentru opritoarele de protecție și reprezintă un sistem de siguranță garantat.- Se poate încastra în ușă. Metoda de încastrare este aplicabilă doar pentru opritoarele cu frână din cauciuc.

Related posts

Aragaz electric pe inductie – avantaje si dezavantaje

Adina Meyers

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers

Ce ai de învățat de la cele mai importante târguri de amenajări interioare

Adina Meyers