Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajari interioare de tip nordic, la Bucuresti: When South Meets North in cadrul Romanian Design Week

Designul interior din Scandinavia vine la București în cadrul colaborarii a numerosi designeri pentru "When South Meets North", între 20 și 27 mai. Design&After îi invită pe toți iubitorii de design interior să viziteze universul creat de simbioza dintre creativitatea românească și cea scandinavă. Timp de opt zile, showroom-ul din Mihai Eminescu nr. 50-54 va fi transformat, în cadrul Romanian Design Week, într-un laborator experimental de design interior.

When South Meets North este un exercițiu de imaginație și inspirație ce își propune să sublinieze versatilitatea obiectelor de design românesc, dar și ușurința cu care acestea pot fi integrate în amenajarea interioară de tip nordic. 

Dare to Rug, Mihai Manda, Alexandra Constantinescu, ALTO și Maria Decu & Mihai Dumitrache sunt protagoniștii acestei colaborări în cadrul căreia  vor mixa nordul cu sudul, designul românesc cu cel scandinav. Fiecare dintre aceștia va crea un colț hygge și va demonstra că starea de bine nordică, atât de râvnită de mulți dintre noi, poate fi oferită și de designul românesc.

 

Cine sunt protagoniștii mixului scandinav:

Dare to Rug este primul brand românesc de design care creează covoare prin tehnica hand-tufted. Designerii din spatele brandului, Andreea Bățroș și Flavia Scînteanu, vor integra covoare din prima lor colecție, Romanian Moods, o colecție de stări întrepătrunse cu texturi tradiționale românești.

Alexandra Constantinescu, artist și designer din Cluj, creează obiecte din faianță sau porțelan pe care le decorează cu inserții mici, colorate în diferite nuanțe de verde, culoare care a devenit semnătura designerului. Ea va reconstitui o parte a atelierului său în showroom-ul Design&After, iar publicul va fi invitat să intervină în compoziția inițială cu un obiect sau cu o acțiune conform propriilor norme estetice.

ALTO reinterpretează obiectele din spațiul locuit ce au la bază conceptul geometriei inspirate din natură. Creațiile iau forme unice, cu ajutorul unei suprapuneri și asocieri inedite de materiale. În showroom-ul Design&After, ALTO va lansa obiectele decorative Attach și Airi.

Maria Decu și Mihai Dumitrache, arhitecți și designeri, vor prezenta Gonna Lamp, o soluție pentru zonele care necesită concentrarea unui fascicul luminos pentru a pune în valoare zone sau obiecte din casă și nu numai. Volumetria finală a lămpii este inspirată din designului vestimentar, și anume geometrizarea fustei.

Mihai Manda este arhitect influențat de designul scandinav, în care lemnul și metalul sunt elementele predominante. În atelier său, cele două materiale dau naștere unor obiecte de design atipice care vor putea fi vizionate în showroomu-ul Design&After.

Expoziția va rămâne deschisă publicului larg între 20 și 27 mai, între orele, 11:00-19:00, la sediul din strada Mihai Eminescu 50-54.


Design&After este un magazin de design interior funcțional care aduce obiecte, mobilier și cadouri tocmai din țările nordice. Toate sunt atent selectate din portofoliile brandurilor scandinave îndrăgite, ca Greengate, Ib Laursen, Bloomingville sau Maileg, și se pliază perfect unei vieți hygge. Așa, orice casă va deveni „acasă”.

Varietatea de peste 3.000 obiect este disponibilă atât online, pe www.designandafter.ro, cât și în showroom-ul din Mihai Eminescu 50-54, un spațiu de poveste de 100 mp, amenajat de arhitecta Eliza Yokina. Îl găsiți deschis de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00 și sâmbăta, de la 11:00 la 16:00.

Related posts

Genoveva Hossu lansează e-book-ul „Tu Poti Fi Propriul Tau Designer”

Adina Meyers

Idei practice şi decorative pentru separarea spaţiilor

Adina Meyers

Picturile murale – un plus de personalitate pentru casa ta

Adina Meyers