LifeStyle

Cantare corporale, tensiometre si glucometre – cele trei aparate ideale pentru cei preocupati de sanatatea lor

Persoanele care sunt preocupate de sanatatea lor au mereu la indemana aparate care sa le ajute sa isi monitorizeze cu atentie organismul si modul in care acesta reactioneaza la factorii externi. Stii insa care sunt cele trei aparate ideale pe care e bine sa le avem cu totii in casa? Este vorba de cantarul corporal, tensiometrul si glucometrul – despre fiecare dintre ele o sa discutam mai multe in randurile urmatoare.

A avea un cantar bun acasa este un pas important catre o silueta de vis, precum si o greutate corporala care sa nu puna in pericol starea de sanatate. De ce spunem acest lucru? Pentru ca daca vom monitoriza constant luarea si scaderea in greutate vom stii exact ce modificari trebuie sa aducem stilului nostru de viata. Trebuie spus ca functiile pe care le are un cantar bun pentru masa corporala fac diferenta intre un produs banal si unul care intr-adevar te va ajuta sa monitorizezi variatiile care apar.

Tensiometrul este cel de-al doilea aparat care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. De trebuie sa ai neaparat unul? Cu siguranta ai observat si tu ca de cate ori mergi la medic printre primele lucruri pe care ti le face acesta este sa iti ia tensiunea arteriala, mai ales daca acesta stie ca in familie exista predispozitia de a suferi de hipertensiune arteriala. Daca ai un tensiometru atunci vei putea chiar tu sa iti monitorizezi zilnic valorile tensiunii arteriale, ceea ce te va ajuta sa o tii sub control si sa intervii atunci cand anumite probleme sunt identificate (prin „a interveni” ne referim la a merge la medic).

Nu trebuie sa iti faci griji daca nu stii sa folosesti tensiometrul, deoarece toate modelele de pe piata vin la pachet cu instructiuni de folosire care iti vor fi de un real folos. In plus, in mediul online gasesti suficient de multe sfaturi care sa te ajute sa stii exact ce trebuie sa faci, precum si sa citesti valorile afisate pe ecran.

Ultimul aparat de pe lista noastra este glucometrul. Acesta reprezinta cea mai buna metoda pentru masurarea glicemiei de acasa, fara a fi nevoit sa mergi in fiecare zi la medic. In cazul in care nu stii, glicemia reprezinta nivelul zaharului din sange, iar acesta variaza in functie de momentele zilei, de ceea ce mancam si daca suferim sau nu de diabet. Este important sa tinem sub control glicemia pentru o viata sanatoasa.

Related posts

De ziua ta, de la Beko

Adina Meyers

Romania castiga doua premii in etapa Internationala a concursului pentru studenti Isover Multi Confort House

Adina Meyers

Porphyras – primul boutique online de portelan pictat manual din Romania

Adina Meyers