Amenajari Interioare

Culoarea anului 2017 în designul interior

După un an în care pastelurile au dominat în modă și design interior, cărțile se regrupează. Colors come and colors go și, în curând, vom asista la pronunțarea unui nou verdict al Pantone Institute: culoarea anului 2017, care va fi desemnată la începutul lunii decembrie.

Deocamdată, lansăm previziuni și plasăm pariuri. Eu pariez pe o nuanță de verde închis și pornesc de la o premisă simplă: designul interior se inspiră, de regulă, din ultimele tendințe fashion. Acest lucru mă duce cu gândul la Hunter Green, un verde intens, elegant și ușor masculin, care mi-a atras atenția, în ultimul sezon, în vitrinele brandurilor vestimentare de lux. The ‘70s seem to be back.

Ce-ar însemna această alegere pentru designul interior? Un salt înainte. Desprins din decoruri clasice și retro, Hunter Green ar face casă bună cu suprarealismul spre care se îndreaptă întreaga industrie în sezonul următor. Un mix-and-match neașteptat de stiluri și reinterpretări oculte vin să înlocuiască minimalismul ultimilor ani, și ce va conta cu adevărat va fi abilitatea de-a ieși în evidență.

Maximalismul, în doze moderate, se va instala în interioare, însoțit de o selecție aparte de asocieri cromatice. Pasteluri, nuanțe metalice și de alb, gri, negru sau maro vor îmblânzi sau vor accentua, după caz, acel verde intens în orice încăpere. Va deveni, datorită lor, un statement și va rămâne astfel până, cel puțin, la sfârșit de an.

În timp ce scriu aceste rânduri, trendsetteri de pe tot mapamondul decid cursul industriei frumosului. Mi-ar plăcea să revăd culoarea anilor ’70 în interioare, dar până la verdictul final, mai sunt două luni și vom dezbate încă multe previziuni împreună. Eu totuși pariez pe verde, și pe acea stare de spirit pe care o trezește nuanța odată integrată în decor.

Urmărește tendințele (și previziunile), dar nu le urma decât pe acelea care ți se potrivesc cu adevărat.

Decorate your life,
Genoveva Hossu

 

Related posts

Solutii de amenajare pentru o bucatarie ingusta

Adina Meyers

3 site-uri care iti vor transforma casa intr-o locuinta de vis

Adina Meyers

Cum sa iti alegi tapetul

Adina Meyers