LifeStyle

Când scăpăm de masca obligatorie?

Multe ţări încep să renunţe la obligativitatea purtării măştilor de protecţie. Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.

Când scăpăm de masca obligatorie?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, din vară, s-ar putea să nu mai fie obligatorie masca de protecţie. Într-o intervenţie televizată la postul Digi24 el a spus că acest lucru va fi decis în funcție de evoluţia pandemiei cu noul coronavirus.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem număr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă.(…) Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a declarat că în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19 până în 15 iunie, Guvernul va anunţa noi măsuri de relaxare, fiind posibilă chiar o revenire la o stare de normalitate, fără restricţii.

„S-ar putea renunţa în funcţie de evoluţia pandemiei. Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă normală. Urmează să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a mai spus ministrul.

Related posts

Ai facturi foarte mari la energie? Iată cum poți avea o casă eficientă energetic pentru a reduce aceste cheltuieli!

Bianca Ion

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs revine cu a șasea ediție, dedicată tradiției culturale românești

Adina Meyers

Studiu IKEA: 74% dintre bucuresteni mananca in bucatarie de luni pana vineri

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe