Dupa un drum plin de aventuri, prin padure, care a durat mai bine de jumatate de ora, am ajuns pe creasta unui munte, acolo unde gazda nostra ne-a aratat plin de mandrie ceea ce realizase din pasiune pentru vanatoare.

“Cabana are o poveste foarte interesanta. Am construit relaxat, asa ca lucrarile au durat mai bine de doi ani. Totul a pornit de la dorinta mea de a avea un loc unde sa imi petrec weekendurile la vanatoare, in compania prietenilor. Prima data am construit o cabanuta cu doua dormitoare, dar, in scurt timp, ne-am dat seama ca avem nevoie de un living in care sa ne strangem in zilele in care vremea este rece si nu putem sta pe terasa. Am modificat proiectul si, pe langa living, am mai adaugat o bucatarie si niste spatii tehnice. Apoi, pentru ca sa poata ramane si prietenii peste noapte, am facut si mai multe dormitoare la etaj. Asa am ajuns sa am peste 600 de mp patrati construiti, loc suficient pentru toate trofeele noastre de vanatoare”, ne-a povestit proprietarul.

Cabana este structurata pe doua niveluri. La parter este amplasat un living cu dimensiuni impresionante (care are incorporat un dining) si doua apartamente, unul pentru oaspeti si celalalt decorat dupa gusturile mezinei familiei. Etajul este destinat in totalitate odihnei, aici aflandu-se cinci dormitoare, patru dintre ele avand baie proprie. “Materialele de costructie sunt cumparate de la firmele prietenilor si imi place sa glumesc spunand ca «din cauza» lor au facut casa asa de mare, pentru ca mi-au vandut materialele foarte ieftine.

De exemplu, caramida a fost adusa de la Targu-Mures, iar piatra cu care am pavat intreaga curte este cumparata de la o firma din Odorheiul Secuiesc. In plus, muncitorii au fost adusi din Onesti”, a mai spus proprietarul. Cabana este costruita din caramida si lemn, avand izolatie de 10 cm. “Consider ca cel mai important este ca o casa sa fie construita pe etape, fara graba. Din batrani se spune ca zidaria trebuie lasata sa se odihneasca, sa se usuce bine. Numai asa se poate garanta o structura rezistenta si trainica in timp”, a povestit gazda noastra.

Constructia cabanei nu a fost o treaba prea usoara din cauza terenului accidentat, a lipsei unui drum de acces usor de parcurs si, nu in ultimul rand, din cauza unui lac care se intindea pe o buna parte a terenului. „A fost o adevarata desfasurare de forte pentru secarea si acoperirea fostului lac. Aici a muncit o echipa zile intregi cu excavatoare si basculante, iar problemele nu au lipsit”, am mai aflat de la proprietari.  

Designul interior este realizat in colaborare cu o firma specializata din Sibiu. „Am optat pentru un stil clasic, pentru ca acesta ne caracterizeaza cel mai bine si pentru ca nu am vrut ca mobila si decoratiunile sa se demodeze in timp. Pentru ca in showroom-uri nu am gasit nimic care sa ne placa si care sa se plieze pe conceptul nostru, am realizat intregul mobilier, atat din dormitoare, cat si din spatiile comune, pe comanda, din lemn masiv de tei”, au spus proprietarii. Teiul este un lemn extrem de rezistent in timp si la umiditate, la capitolul avantaje inscriindu-se si faptul ca este usor de prelucrat, putand lua forme dintre cele mai diverse.

Mai multe imagini si informatii in numarul de octombrie al Revistei Casa Mea. 

Contact: 0722.285.767

Related posts

3 idei perfecte de cadouri de casă nouă 

Adina Meyers

Kituri pentru izolatii bai de la Econstrukt – Ce contin si cum se folosesc? Ghid complet

Adina Meyers

Si tu poti sa schimbi rapid aspectul unei incaperi

Adina Meyers