LifeStyle

BMW-ul Regelui Mihai I la licitatie

Cel mai puternic automobil si cu o istorie fascinantaeste BMW-ul care a apartinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de catre Majestatea Sa, conducator auto cu o vastaexperienta,  modelul BMW 760Li a fost limuzina oficialacu care a facut mai multe calatorii in tarasi in strainatate. Masina se aflain stare excelentasi poate atinge viteza de 250 km/h, avand un motor V12 de 5972 cmc si 439 CP. In plus, are toate sistemele de sigurantasi confort, inclusiv sistem de navigatie, televizor, frigider. Pretul de pornire este de  12.000 €.

Un alt automobil pentru care vor licita foarte multi pasionati de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. In acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este in stare excelenta, nu ruleazape sosea, si este construit pe un sasiu de carbon, avand o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m si inalțimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roți independente cu bare stabilizatoare activate de tiranți, sistem de franare, de asemenea, independent pe fiecare roata, cu discuri de carbon si de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvențialacu 7 trepte, amplasatalongitudinal. Pretul de pornire este de 125.000 €.

Un model celebru indragit de-a lungul timpului este Lincoln Continental, masina lui Don Vito Corleone din filmul “Nasul/The Godfather” regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vanzare la licitatie are anul de fabricatie 1947 si este in stare tehnicabuna(preț de pornire 15.000 €). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere  si cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o vitezamaximade 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automata, cu 3 trepte si overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor si contine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc. Pasionatii de filme si masini puternice vor fi interesati si de Jeep-ul Wyllis. Fabricat in 1948, modelul a fost vedetain celebrul serial “M*a*s*h” din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorcamilitaraMB-T si mitralieratip M2, iar pretul sau de pornire pleacade la 4.000 €. Construit cu precadere in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Willys MB, a fost folosit de fortele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de lupta. In scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de catre armata britanica, sovieticasi franceza.

Automobilele de colectie vor putea fi admirate de catre pasionati intr-o serie de evenimente-surprizaorganizate de Artmark pe Litoralul Marii Negre, in perioada 23 – 26 august.

Related posts

Noul sistem complet din sticla GEALAN-KUBUS®, prezentat la targul FENSTERBAU FRONTALE 2016

Adina Meyers

Mihaela Bilic dată afară de Pro TV fără să știe

Adina Meyers

Concert de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI”, Teatrul Național București, Sala Studio

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe