Amenajari Interioare

Biroul de acasa: Cum obtii un spatiu de lucru eficient si atragator

Text: Genoveva Hossu

Un spatiu de joaca pentru creativitate, cam asta e un home office amenajat cu drag si migala intr-o locuinta.

Organizat si functional, acest home office trebuie sa aiba drept rezultat cresterea productivitatii, dar sa ramana, totusi, un spatiu confortabil si creativ.

Daca in amenajarea unui living, dormitor sau bucatarie, ne jucam, in principal, cu accesoriile si culorile alese, in cazul unui spatiu de lucru, piesele de rezistenta (si maxima utilitate) sunt biroul si scaunul de birou. Petrecem minim doua ore pe zi in asemenea incaperi, asa ca sfatul meu este sa mizezi pe un mobilier ergonomic, care iti va oferi tot confortul si concentrarea necesara.

Choose the Masterpiece!

Biroul va fi elementul focal al intregului decor. Recomandarea mea este sa-l pui in capul schemei de design interior si al listei de achizitii, pentru ca restul obiectelor se vor alege si aranja in relatie cu el. In functie de spatiul de care dispui si stilul pe care vrei sa-l adopte interiorul tau, poti opta fie pentru un birou opulent, cu multe spatii de depozitare, fie pentru un birou minimalist. Daca suprafata de care dispui nu este foarte generoasa, poti alege, la fel de bine, o etajera suspendata de tavan, care te va scapa de griji si dezordine.

Keep it simple!

Restul decorului sa ramana simplu, dar inspirational – eu asa vad biroul ideal. Alege decorul care te defineste 100% si nu-l aglomera cu lucruri inutile. Mergi pe spatii de depozitare mari, indiferent ca e vorba de dulapuri, etajere, rafturi sau simple cutii din carton, frumos ornamentate. Insereaza pete de culoare, in nuante luminoase, revigorante, precum galbenul sau verdele pal. In rest… gandeste-te ce te motiveaza in momentele dificile si adauga orice crezi ca ti-ar face ziua mai buna: carti, postere cu mesaje motivationale sau un colt dedicat amintirilor valoroase, cu pozele celor dragi.

Let there be light!

Sa nu subestimezi rolul luminii naturale intr-o incapere. Mai ales cand vorbim de un spatiu de lucru, ferestrele mari, acoperite, in mod obligatoriu, cu draperii (pentru a reduce intensitatea luminii cand e necesar), sunt garantul eficientei si al creativitatii. Lumina naturala reduce oboseala, inlatura durerile de cap si ajuta sa-ti pastrezi concentrarea.

In final, daca ai tinut cont de aceste sugestii si te-ai asigurat ca spatiul este si armonios din punct de vedere vizual/estetic, sunt convinsa ca ai schitat un decor… perfect echilibrat pentru tine.

Decorate your life!

Related posts

Casa ideala pentru o familie tanara

Adina Meyers

Soluţii de iluminat pentru o atmosferă feerică acasă

Adina Meyers

Cum a capatat o strada langa un magazin IKEA spaniol numele „Imi lipseste un surub”

Adina Meyers