LifeStyle

BikeFest 2013 marcheaza inchiderea sezonului velo

Peste 5.000 de biciclisti au invadat parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 14 – 15 septembrie, si s-au bucurat de cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani.

Seria evenimentelor BikeFest 2013 a fost deschisa sambata dimineata cu proba de Pentathlon, competitie pentru biciclistii amatori, la care s-au inscris peste 700 de concurenti.

BikeFest 2013 s-a dovedit a fi Bigger&Stronger&Better si a continuat cu activitati mai interesante, concerte mai multe, proiectii de scurtmetraje, expozitii de biciclete, ateliere de creatie pentru copii, biciclisti mai multi, competitii mai traznite, premii din belsug si multe surprize.

„In 2010, cand am lansat programul „I’Velo” nu vedeai in orase prea multi biciclisti. Astazi, mii de oameni merg cu bicicletele noastre in fiecare saptamana, iar acest lucru a putut fi vazut si la cea de-a treia editie a BikeFest. Atat dimensiunea evenimentului, cat si gradul de utilizare a bicicletelor cresc sistematic. M-am bucurat sa vad atat de multi tineri pe bicicleta, chiar si copii insotiti de parinti. Asadar, avem toate premisele sa avem un numar si mai mare de biciclisti in anii urmatori”, a declarat Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank Romania.

«Au fost doua zile de super festival, iar activitatile din cadrul BikeFest 2013 si competitiile organizate au adunat o multime de oameni in parc, marea majoritate dintre ei pe biciclete. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor! », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Duminica, peste 800 de persoane au participat la Cel mai Mare Maraton de Schwinn Cycling, organizat de World Class Romania, iar multi dintre ei au rezistat pana la final. Turul Skirt Bike a adunat mai mult de 400 de bicicliste cochete, care au parcurs traseul : Parcul Izvor – Hasdeu – Splaiul Unirii – Pod Izvor – Pod Cotroceni si retur.

BikeFest 2013 a oferit si premii substantiale participantilor si vizitatorilor. Castigatorii Pentathlonului si premiile oferite acestora sunt :

Pentru fete :
Foca Alice  – Locul I – o bicicleta DAHON BRIZA D8, oferita de Triton Sport, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar, un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Irimia Raluca Georgiana – Locul II – o bicicleta FIXIE UMF HARDY M-U, de la Veloteca, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Vatrici Roxana – Locul III – o bicicleta Pliabila TILT 5 ASPHALT, oferita de Decathlon, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

Pentru baieti :

Ivan Mihai Daniel – Locul I – o bicicleta FELT SIX 70 2013, oferita de Mos Ion Roata, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

Sandu Andrei  – Locul II – bicicleta PUMA FUNK , oferita de Biciclop, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.
Dumitrescu Lucretiu – Locul III – bicicleta VOUGUE LIFTER GENTS, de la Cityclete, un voucher Green Dental, un card Decathlon, produse Isostar si un abonament de 6 luni la Academia Catavencu.

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, ALPAB, World Class, Freerider, Nomad, Skirt Bike, Portocala Mecanica, BitaColor, Creative Arts, Asociatia ROI si Freerider, Tribul, Cercetasii Romaniei, bpv Grigorescu Stefanica, Event Stuff.

Parteneri media : Radio Guerrilla, Digi 24, Romania Libera, Academia Catavencu, Unica, Joy, casamea.ro, , 121.ro, ziare.com, Business 24, Cooperativa Urbana, Money.ro., gratuitor.ro, CSRevolution, Bucuresteni.ro, Inparc.ro, Calendar Evenimente, Urbankid, Getlokal, Romania Pozitiva, 365.ro, metropotam.ro, Xtrem.ro, mbike.ro Media IQ, copilul.ro, Qbebe, Cutezatorii.

 

 

Related posts

Noaptea albă a teatrului în comunism – episodul I

Adina Meyers

Studiu privind calitatea apei pentru bebelusi

Adina Meyers

Berea, mai bună pentru tratarea durerilor decât paracetamolul

Adina Meyers