LifeStyle

Bijuterii de Epoca si de Colectie – o noua categorie in licitatiile Artmark- a debutat sclipitor la Mamaia si Bucuresti

Licitatia care a inaugurat un nou segment in piata publica de arta si obiecte de colectie din Romania a dat sansa pasionatilor de bijuterii de exceptie sa liciteze atat de la Bucuresti, cat si de pe malul marii, in centrul de vacanta al licitatiilor Artmark. Din jurul piscinei Hotelului Vega au fost adjudecate cca doua treimi dintre piese, totalul ridicandu-se la peste 118.000 €, cu 73 de loturi vandute din 98 propuse.

Oferta finala pentru lotul adjudecat la pretul maxim de 16.000 € – inelul Crivelli „Intrecciato” din aur roz, decorat cu diamante, rubine si safire roz – a venit de la sediul Artmark din capitala, balansand raportul de interes din cadrul Duplexului.

Au fost obtinute rezultate foarte bune pentru bijuteriile cu pietre impresionante, cea mai rara dintre ele – un mare diamant negru, montat pe un inel „Solitaire” din aur alb – fiind vandut cu 9.000 € unei participante de la Mamaia. Tot aici a fost adjudecata si „Grand rose” – brosa din aur alb, decorata cu diamante clasice, roze si rubine – o alta vedeta a licitatiei, la pretul de 11.000 €, peste estimarea de 3.000 – 6.000 €.

Bijuteriile de colectie, semnaturile de prestigiu si modele originale au fost de asemenea apreciate de participanti: un inel masonic din aur, decorat cu diamant si simbolurile specifice fratiei, echerul si compasul a obtinut 2.400 €, un pret de sase ori mai mare decat estimarea minima. Un ceas de dama Hamilton, din aur alb si diamante, si-a dublat aproape estimarea maxima, fiind adjudecat cu 4.250 €, iar un pandantiv-inima din aur, decorat cu safir central si diamante, s-a vandut cu 4.500 €.

Vara licitatiilor de cinci stele nu s-a terminat inca. In 22 iulie, Artmark pregateste o noua selectie exceptionala de bijuterii, intr-o reierare a Duplexului de la Hotel Vega, asociata cu Licitatia „Mari Maestri ai Picturii Romanesti: 50 de Capodopere”. Locatia celei de-a doua sali de licitatie promite sa fie o surpriza de proportii. 

Related posts

Salata de toamna cu pere

Adina Meyers

Viața după COVID-19. Tom Hanks: „Nu am respect pentru cei care nu poartă mască”

Adina Meyers

Un mod de a face viata mai speciala? Sa dormim bine! Morfeus, 50 de ani de saltele pentru o viata speciala

Adina Meyers