LifeStyle

Baza hipica Equestria aniverseaza 5 ani printr-un calendar competitional incarcat

Clubul de echitatie Equestria aniverseaza anul acesta 5 ani de la infiintare si anunta un calendar competitional bogat, cu 9 evenimente sportive, dedicate atat adultilor, cat si copiilor, atat profesionistilor, cat si amatorilor.

In acest context, Salonul Calului, cel mai important si complex eveniment ecvestru din tara, revine anul acesta, in cadrul editiei a IV-a, cu o noua structura ce se va desfasura ca un Circuit ecvestru, pe patru etape competitionale de sarituri peste obstacole, dupa cum urmeaza: etapa I: 24-26 aprilie; etapa a II-a: 5-7 iunie; etapa a III-a: 24-26 iulie; finala: 24-27 septembrie.

Evenimentul Salonul Calului a primit in 2014 titlul Inaltului Patronaj de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

”Anul acesta Equestria implineste frumoasa varsta de 5 ani si va fi cel mai bogat an in concursuri, fiind in rolul de gazda si organizator a nu mai putin de noua competitii: opt la disciplina „Sarituri peste obstacole” si unul la disciplina „Dresaj sportiv”. Acest lucru permite sportivilor, dar si spectatorilor si tuturor partenerilor nostri sa fie prezenti la concursuri, indiferent de programul sau vacantele planificate. Mai mult, cel mai important eveniment al nostru Salonul Calului va fi structurat incepand de anul acesta ca un Circuit ecvestru, pe patru etape, prezentat de catre Mihai Gainusa si Codrut Keghes”, a declarat Ozana Moraru, Presedintele Clubului Equestria.

Calendarul competitional al clubului Equestria este:

  1. Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 – 26 aprilie

  2. Cupa Equestria, editia a IV-a: 30 aprilie – 3 mai

  3. Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 – 7 iunie

  4. Marele Premiu al Municipiului Bucuresti: 12 – 14 iunie

  5. Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 – 26 iulie

  6. Cupa Romaniei – obstacole: 30 iulie – 2 august

  7. Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 – 20 septembrie

  8. Challenge Dresaj: 22 – 23 septembrie

  9. Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a; Finala Campionatului National de Forta: 24 – 27 septembrie

Prima etapa a evenimentului Salonul Calului va debuta joi, 23 aprilie cu inscrieri definitive si pregatirea cailor in terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, vor avea loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesionistilor ȋn primul rand, dar si amatorilor, sportivilor debutanti, juniorilor si copiilor. Acestia vor participa la 14 probe de sarituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de stafeta, probe de ȋndemanare calare, probe la cronometru.

Pe durata weekend-ului spectatorii se vor putea bucura de prezenta ȋndragitilor cusurgii Mihai Gainusa si Codrut Keghes, care vor introduce probe amuzante precum: “proba in oglinda” cu ponei, dedicata copiilor, ”stafeta cu urmarire” si altele.

Etapa se va incheia cu Trofeul Jockey Club – cea mai dificila proba, de nivel B, cu baraj la cronometru.

Valoarea totala a premiior pe ȋntreg Circuitul Salonul Calului se ridica la 180.000 lei.

Clubul Equestria a fost infiinţat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafaţa de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si deţine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si doua terase exterioare. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul internaţional de sarituri peste obstacole FEI – Longiness Grand Prix.

 

Mai multe informaţii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau

www.equestria.ro.

Related posts

Hedi Hoka – autoare de CD-uri mindfulness

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre vacanțele în Grecia. De la 1 iulie, turiștii trebuie să completeze online un formular

Adina Meyers

thecraftlab by Irina Neacsu

Adina Meyers