LifeStyle

Băneasa Forest Run, o singură cursă de alergare, două cauze sociale

București, septembrie 2019

Înscrierile pentru cea de-a patra ediție a Băneasa Forest Run sunt deja deschise pentru toate cele trei probe ale competiției: cros (11 km), semi maraton (21 km) și cursa familiei, Greenfield Family Run (3 km). Organizatorii cursei vă propun și de această dată o alergare memorabilă prin pădurea portocalie, la cel mai mare eveniment de alergare pentru amatori din pădurea Băneasa. La precedenta ediție din această primăvară, peste 1.500 de persoane s-au înscris și au alergat, cu mic, cu mare, la Băneasa Forest Run.

După succesul primei ediții a probei necompetitive de 3 kilometri, Greenfield Family Run, organizatorii doresc să transforme proba într-una tradițională, care să încurajeze mai ales copiii să facă mișcare în natură.

„Prima ediție a competiției a fost un cumul de energie și veselie din partea familiilor care au venit cu copii de toate vârstele, inclusiv cu animalul de companie și au participat la o cursă la care toată lumea câștigă sănătate și un tonus bun. Greenfield Family Run este inițiativa prin care încurajăm părinții să ofere modele demne de urmat copiilor și raportat la stilul de viață și activitățile sportive. Obiectivul pe termen lung este să avem cât mai mulți participanți la această cursă, alergători care practică acest sport de plăcere, pentru a preveni, nu doar a soluționa cazuri de obezitate și a petrece timp de calitate cu membrii familiei”, susțineRăzvan Ionescu, Director de Marketing al Greenfield Residence

Noutatea acestei ediții constă în faptul că alergătorii pot alege să susțină două cauze sociale, donând sume de bani la înscrierea în competiție. Donațiile de la ediția Băneasa Forest Run din 3 noiembrie merg către MagiCAMP și către Hope and Homes for Children.

În taberele MagiCAMP există o serie de copii numită BlueCAMP. Aceștia sunt copiii care au pierdut pe cineva drag. Experiența taberei face minuni în viața lor pentru că o echipă de psihologi îi ajută să își găsească resursele pentru a procesa durerea și a merge mai departe. Echipa MagiCAMP a descoperit că acești copii au nevoie deședințe de terapie individuală, în completarea taberei. Banii de la această ediție se strâng pentru a putea oferi 10 ședințe de terapie pentru 10 copii care au fost in taberele BlueCAMP anul acesta. Este nevoie de 15.000 lei.

Cea de-a doua cauză, adusă în atenție de Fundația Hope and Homes for Children și susținută la evenimentul din 3 noiembrie, dorește să vină în sprijinul lui Mircea Popan, un tânăr de 17 ani, care este nevoit să trăiască departe de familia lui, într-un centru de plasament, pentru că doar în acest fel își poate continua studiile. Mircea este pasionat de învățătură, însă familia nu îl mai poate ajuta din punct de vedere financiar. Fundația dorește să le construiască o casă, pentru ca toată familia să poată locui împreună din nou, iar Mircea să își poată continua studiile. Pentru acest lucru este nevoie de 27.000 de lei.

A doua implicare a Hope and Homes for Children la ediția din toamnă a competiției Băneasa Forest Run înseamnă o a doua familie care va fi ajutată să rămână împreună. Anul acesta, alergătorii pot dona pentru Mircea, unul dintre miile de copii incluși în programul de prevenire a separării copilului de familie. Din cauza situației financiare și a unei întâmplări nefericite – casa părintească a ars complet în urma unui incendiu – părinții nu îi pot asigura nici lui Mircea, și nici surorii lui o casă și cele necesare pentru frecventarea în condiții normale a școlii. Împreună putem face ca Mircea să rămână alături de părinții și sora lui, având un acoperiș deasupra capului, și să își împlinească visul de a continua școala și de a-și ajuta, la rândul lui, familia. Acest ajutor acordat acum înseamnă un viitor mai bun pentru el, dar și familia lui. Sperăm ca alergarea în competiție să fie cu spor și bogată în fapte bune!”, declarăRobert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children.

Băneasa Forest Run este un eveniment de alergare pentru amatori, care a crescut an de an și a ajuns la cea de-a patra ediție. Este despre alergare de plăcere, despre mișcare în natură pe potecile pădurii din oraș, despre socializare cu ceilalți participanți la finalul cursei, într-o atmosferă prietenoasă.

“După o primă ediție Predeal Forest Run cu provocări și satisfacții pe măsură, ne întoarcem acasă, în Pădurea Băneasa, într-un peisaj de toamnă de neratat. Revenim cu zâmbetul pe buze și vrem să-l dăm mai departe alergătorilor, celor mari și celor mici, copiilor susținuti de MagicCAMP și Hope and Homes for Children, voluntarilor inimoși care fac din fiecare eveniment un succes. Alergăm de plăcere rămâne deviza noastră, iar faptul că putem face asta pe potecile pădurii din oraș este minunat!”, crede Theodor Manolache, organizator.

Toate detaliile despre cursă le puteți afla accesând site-ul competiției, www.baneasaforestrun.ro.

Băneasa Forest Run este un eveniment powered by Greenfield Residence și sponsorizat de Zuzu Fit. Mulțumim partenerilor principali Columbia, Barilla, Borsec, Asigurări Generali și partenerilor Hervis, World Class, Gold Nutrition, Salatele Eisberg, Romprest.

Related posts

Casa Rusu inaugureaza un nou magazin in Bucuresti

Adina Meyers

Concurs de la Delta Studio – Castiga o lampa FOSCARINI/ saptamana!

Adina Meyers

2017 va fi Anul Cocoșului de Foc în zodiacul chinezesc. Ce ne așteaptă?

Adina Meyers