Balcon si terasa

Balustrade din sticlă. Eleganță și siguranță acasă sau la birou

Dacă vrei să remodelezi interiorul casei sau pe cel de la birou, acest articol poate fi util pentru tine. 

Lumina poate fi una dintre cele mai importante elemente dintr-un spațiu interior. Balustradele din sticlă fără ramă au devenit foarte populare în arhitectura modernă datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Unul dintre avantajele unei balustrade din sticlă este capacitatea acesteia de a înfrumuseța orice construcție. Deoarece reflectă și se joacă cu lumina.

 
Balustradele din sticlă au virtutea de a nu bloca lumina într-o încăpere.

Lumina trece prin sticlă, permițându-ți să vezi împrejurimile, asigurând un spațiu frumos, bine luminat. Un alt avantaj este acela că sunt foarte ușor de curățat. Folosești doar un detergent de calitate pentru sticlă și vei avea balustrada impecabilă în câteva minute. În cazul zgârieturilor, lustruirea poate reda frumusețea naturală a sticlei.

Sticla creează iluzia de mai mult spațiu, face ca zona scărilor să pară mult mai mare cu balustrade de sticlă.

Unul din avantajele majore îl reprezintă faptul că balustradele din sticlă sunt ușor de combinat cu alte materiale datorită versatilității lor mari. În plus, sticla funcționează foarte bine cu orice decor. Pe de altă parte, contrar credinței populare, sticla este un material extrem de durabil. Deoarece “îmbătrânește” lent și schimbările sunt imperceptibile.

Durabilitate

Durabilitatea excelentă a sticlei face ca aceasta să merite investiția. Deoarece balustradele din sticlă vor rezista zeci de ani. 
Tehnologia actuală face posibilă fabricarea sticlei puternice și sigure. De fapt, sticla groasă, securizată, folosită la fabricarea balustradelor din sticlă se sparge rar. Este necesară o presiune structurală extremă pentru a sparge aceste balustrade, deoarece acestea sunt adesea la fel de puternice ca oțelul.

Chiar dacă sticla securizată s-ar sparge, cioburile de sticlă nu sunt ascuțite, ceea ce înseamnă că este o alegere excelentă pentru orice zonă, în special pentru casele cu copii sau zonele comerciale cu trafic intens.

La toate avantajele enumerate anterior, se adaugă un altul din perspectivă ecologică. Alegând balustrade din sticlă, alegi un material de construcție ecologic. Deoarece sticla este reciclabilă și inertă din punct de vedere chimic. 

Pentru cei care caută un aspect elegant, contemporan, o balustradă de sticlă este completarea perfectă pentru decorul modern. Sticla nu numai că arată minunat, dar face și o contrapondere excelentă pentru elementele decorative rustice care sunt incluse în decorul modern.

Cei mai reticenți totuși în a alege sticla, dar care urmăresc aceeași eleganță și securitate pe care sticla le oferă, au ca opțiune balustradele din inox.

Acestea sunt produse foarte căutate datorită eleganței pe care o oferă atunci când sunt amplasate atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul locuințelor moderne. Deoarece combinate cu lemnul oferă o senzație de căldură.

Da, și balustradele din inox sunt elementul perfect pentru orice tip de scară, oferind, de asemenea, un aspect contemporan și elegant.

Balustradele din inox pot fi amplasate nu doar pe scări, ci și în orice spațiu al casei, și pot fi asociate cu lemn, ceramică sau beton, precum și cu sticlă. 

Pe lângă faptul ca oferă siguranță, sunt foarte rezistente la orice greutate și/sau lovitură. Sunt de lungă durată, sunt aproape indestructibile. Așa cum menționam anterior, pot fi amplasate în interiorul sau în exteriorul locuințelor, spațiilor, clădirilor private sau publice.

Alegerea perfectă pentru scări foarte aglomerate

Balustradele din inox sunt alegerea perfectă pentru a fi amplasate pe scări foarte aglomerate și sunt rezistente la factorii de mediu. Ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru cele montate la exterior. În plus, nu au nevoie de întreținere sau de prea multă îngrijire, deoarece se curăță foarte ușor și nu suferă de uzură.

La fel ca și cele din sticlă, balustradele din inox oferă posibilități diferite atunci când sunt combinate cu alte materiale. Cum ar fi, spre exemplu, lemnul. Nu în ultimul rând, culoarea îi dă marele avantaj de a se potrivi perfect cu orice tendință futuristă.

Related posts

Plăcile de compozit în amenajarea exteriorului locuinței tale: 6 moduri de integrare

Adina Meyers

Decor luxos la adapostul verandei

Adina Meyers

Cum să amenajăm o baie altfel decât ne-am obișnuit

Adina Meyers