Avantajele sunt considerabile, in primul rand datorita durabilitatii mari a acestor invelitori, precum si a confortului la interior obtinut in cazul utilizarii unor materiale naturale.

Vom trata posibilitatea alegerii unei arhitecturi cu specific romanesc, a uneia interbelice, a uneia moderniste, a unui stil rustic sau chiar a unei arhitecturi mediteraneene, ale caror elemente definitorii se regasesc si la noi in tara. Toate au ca specific acel acoperis a carui invelitoare este tigla ceramica TONDACH si care se deosebeste prin prestanta si prin nobletea materialului. Este un produs natural, realizat numai pe baza de materiale naturale (argila, apa, aer si foc), autentic, care nu simuleaza si nici nu imita iar prin insasi natura sa, creeaza un stil, o personalitate. Pornind de la alegerea unei invelitori tip tigla, care sa „comunice” si sa intregeasca intregul ansamblu in linia arhitecturala aleasa, arhitectul trebuie sa tina cont de mai multe aspecte: forma acoperisului, care confera personalitatea dorita, panta acestuia, materialul ales, forma placilor ceramice, culoarea in consonanta (asemanare sau contrast) cu ansamblul volumului, textura (mat, lucios), durata de viata si rentabilitatea materialului (costul raportat la durata de viata), importanta termoenergetica pe care o are termoizolatia.

Se stie ca un procent foarte mare al pierderilor de caldura se produce prin acoperis. De aceea, izolarea acestuia este ­deosebit de importanta. Avantajul deosebit al acoperisurilor inclinate este  ca asigura in mod natural un tampon termic.

In functie de zona de amplasare, acoperisul trebuie sa reziste in caz de vant puternic, zapada si gheata, dar si sa fie un izolator termic si fonic. Cel din tigla ceramica fiind greu, prezinta si o stabilitate mare iar tiglele ceramice sunt rezistente la caldura, incendii si inghet, aerisirea buna asigurand uscarea aerului in interior.

Este de remarcat ca in cazul tiglei ceramice, durata de viata este de 80 – 100 de ani iar tigla oferita de TONDACH Romania beneficiaza de o garantie de 33 de ani. Durabilitatea foarte mare si, in special, pretul mult mai avantajos comparativ cu alte solutii fac din tigla ceramica o solutie extrem de avantajoasa, in conditiile actuale de criza. Tigla ceramica poate fi o solutie „pentru toate buzunarele”, existand si produse care confera maximum de eleganta. Este de notat ca aceasta invelitoare se poate propune pentru orice stil si tip de proiect de casa, de la cea clasica, la una rustica sau moderna, cu acoperis foarte spectaculos in multe ape. In ceea ce priveste solutiile economice, TONDACH Romania propune tigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemons pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

Diversitatea si caracteristicile utilizarii acoperisului ceramic nu fac decat sa-i fie recunoscuta distinctia intre tipurile de invelitori. Daca adaugam si certificarea de calitate europeana Natureplus, care distinge produsele ecologice de calitate superioara in cazul tiglelor TONDACH, nu ne ramane decat sa conchidem ca aceasta este solutia momentului pentru acoperisuri. 

Design, confort si economie

Un acoperis din tigla ceramica   reprezinta o premiza extrem de solida astfel incat casa sa prezinte un design special, si sa beneficieze de confort maxim si toate acestea pe bani putini. In plus, acoperisul din tigla ceramica ­TONDACH ofera casei personalitate, distinctie si autenticitate, inspirand inca de la simpla privire din exterior caldura si ospitalitatea, atat de dorite in decorurile interioare. Unitatea stilului este asigurata prin folosirea placilor de gresie si faianta precum si a altor decoratiuni si accesorii ceramice la interior. Materia prima folosita este argila arsa, culorile sunt naturale, fara adaos de substante chimice. Exista si varianta tiglelor ceramice engobate, acoperite cu un smalt de culoare, cu care se pot realiza acoperisuri prezentand un design special ce poate imprima casei un farmec aparte, de la cel clasic si sobru, la cel mediteranean  sau modern in culori vii.

Posibilitatea amenajarii unei mansarde

Acoperisul inclinat  cu invelitoare din tigla ceramica prezinta un design spectaculos si asigura spatiului  aflat dedesubt un confort sporit, dar si o volumetrie speciala. Se poate astfel amenaja si decora o  mansarda care,  iluminata prin montarea de ferestre sau lucarne, sa ofere locuitorilor o calitate a vietii complet noua. In foto, Casa Geiger din Sibiu, o vila traditionala interbelica, a carei renovare a oferit posibilitatea amenajarii mansardei, unde au fost plasate birourile. De altfel, spatiile mansardate, cu o volumetrie speciala ce le confera o spectaculozitate foarte mare, se preteaza foarte bine atat la amenajarea unor spatii deschise tip loft, cat si pentru alte functiuni, cum sunt dormitoarele, baile, bucatariile si chiar birourile, cum a fost in cazul de fata.

Related posts

Proiect de casă mică: suprafața utilă 118.6 mp

Adina Meyers

Cum să îţi amenajezi propria oază de relaxare

Adina Meyers

O casă cu vedere montană

Adina Meyers