Cele 660 proiecte inscrise in concurs au fost evaluate conform mai multor criterii de catre un juriu de experti. Mentionam ca din partea tarii noastre au fost calificate pentru etapa finala 3 proiecte.

Marele premiu a fost atribuit Suzanei Vakula din Serbia pentru Podgoria Yvonko Bogdan din Subotica, al carei acoperisse remarca spiritul mostenirii medievale respectiv regionale. Solzii in 4 glazuri diferite au fost montati intr-un mod artistic, extrem de creativ conferind  suprafetei un aspect unic. Conturul turnului scoate in evidenta rafinamentul intregii cladiri iar calitatea acoperisului se reflecta atât prin alegerea materialului cât si a elementelor decorative si ornamentele geometrice, caracteristice mostenirii arhitecturale din acea regiune. Nu mai putin apreciat a fost aspectul functional al acoperisului precum si consumului rational de material.

Locul 2 a fost obtinut de Karel Markvart (CZ Praga) pentru Capela Sf. Ana – Brezony din Cehia (reconstruita in anul 1707 in stilul baroc – gotic)  pentru mentinerea cât mai fidela a aspectului original al capelei prin folosirea olanelor natur

Pe a treia treapta a podiumului  s-a clasat o casa unifamiliala din Ungaria cu acoperisul realizat de Nagy Péter si Virag Zsolt cu solzi cu taiere rotunda si de culoare antic, arhitectura  combinând astfel armonios stilul nou cu cel traditional. Montajul impresionant demonstreaza efectul unei mâini de profesionist in montajul conic.

Proiectele TONDACH® au fost evaluate de catre un juriu calificat alcatuit din membri din 4 tari:

Ing. Eva Hellerová, Expert autorizat legal in domeniul constructiilor (Ungaria)

Róbert Filus, montator calificat (Ungaria)

Prof. Dr. Aleksandra Kristić-Furundžić, Profesor la Facultatea de Arhitectura (Serbia)

Mag. Martin Olbrich, Procurist al TONDACH Gleinstätten AG

Juriul s-a intâlnit in Austria pentru a evalua proiectele internationale si a stabilit câstigatorii in urma unui sistem de punctaj. Premiile pentru locurile 1-3 au constat din:  VW Amarok, TDI 4×4 (locul 1), 2.500 EUR (locul 2) si 1.500 EUR (locul 3).

 

Proiectele câstigatoare

Marele premiu a fost atribuit Suzanei Vakula din Serbia pentru Podgoria Zvonko Bogdan din Subotica, al carei acoperis se remarca spiritul mostenirii medievale respectiv regionale. Pe o suprafata de 2.800 mp au fost montati intr-un mod artistic, extrem de creativ Solzi TONDACH® in 4 glazuri diferite, amestecul culorilor glazura Amadeus natur, verde, galben si alb conferind  suprafetei un aspect unic. Conturul turnului scoate in evidenta rafinamentul intregii cladiri iar calitatea acoperisului se reflecta atât prin alegerea materialului cât si a elementelor decorative si ornamentele geometrice, caracteristice mostenirii arhitecturale din acea regiune. Nu mai putin apreciat a fost aspectul functional al acoperisului precum si consumului rational de material.

Locul 2 a fost obtinut de Karel Markvart (CZ Praga) pentru Capela Sf. Ana – Brezony din Cehia.

In cazul acestui proiect este vorba de o capela reconstruita in anul 1707 in stilul baroc – gotic. Pe cupola au fost montate olane intr-un strat de mortar. Ulterior s-a luat hotarârea restaurarii acoperisului, iar scopul a fost mentinerea cât mai fidela a aspectului original. De aceea, alegerea produsului a fost clara: suprafata de 475 mp a fost acoperita cu olane TONDACH® natur, renovarea rezultata fiind armonioasa si mai ales calitativa.

Pe a treia treapta a podiumului  s-a clasat o casa unifamiliala din Ungaria cu acoperisul realizat de Nagy Péter si Virag Zsolt. Pe suprafata de 390 mp au fost montati solzi TONDACH cu taiere rotunda si de culoare antic, arhitectura  combinând astfel armonios stilul nou cu cel traditional. Montajul impresionant demonstreaza efectul unei mâini de profesionist in montajul conic.

Related posts

Solutii pentru imbunatatirea indicelui de atenuare acustica (R)

Adina Meyers

Este vata minerală de sticlă o soluție sigură pentru izolarea mansardei?

Adina Meyers

Cum construiesti o fundatie solida

Adina Meyers