Amenajari Interioare

Mic ghid de alegere a unei hote incorporabile perfect adaptate nevoilor utilizatorului

Utilizarea zilnica a bucatariei pentru prepararea hranei este o tendinta care revine spectaculos intre preferintele publicului din Romania, mai ales pentru segmentul de public care doreste sa manance atat sanatos, cat si la costuri rezonabile.

Mancarea gustoasa pregatita acasa este o satisfactie de care se bucura in prezent tot mai multi romani, insa gatitul produce de multe ori mirosuri si temperaturi care creeaza disconfort in restul casei, in special pe timpul iernii.

Iar solutia practica propusa de specialisti consta in instalarea in bucatarie a acestor electrocasnice si  hote incorporabile la promotie si preturi de producator.

Trei tipuri de hote de bucatarie: cu sistem de filtrare, evacuare a aerului si mixte

Hota de bucatarie filtranta are avantajul montarii simple si rapide, fara a fi nevoie de perforarea peretelui. Beneficiul initial care deriva din pretul de achizitie mai redus este compensat de dezavantajul ca elimina aproape in totalitate mirosurile, nu insa si caldura, deoarece aerul este doar filtrat si recirculat in camera.

Hota dotata cu sistem de evacuare in exterior a aerului viciat reprezinta cea mai eficienta solutie pentru a mentine o atmosfera relaxanta.  

Aceasta optiune este lipsita de compromisuri, in ceea ce priveste eliminarea mirosului, a fumului si gazelor rezultate din ardere, si a caldurii excesive – toate acestea cauzand atat neplacere, cat si un pericol potential pentru sanatate.

Evacuarea particulelor aeropurtate cu efect nociv este o solutie tehnologica aplicata timp de decenii in domeniul laboratoarelor industriale si al bucatariilor destinate alimentatiei publice. Hotele de uz casnic aduc eficienta atat la scara industriala cat si pentru propria locuinta, fapt demonstrat prin capacitatea ergonomica a acestor electrocasnice de a se adapta la spatiul limitat din interiorul unei locuinte.

Cele mai compacte hote de apartament sunt cele incorporabile, fabricate de producatori renumiti la nivel mondial: Zanussi, Whirlpool, Pyramis si Teka

Produsele acestor companii sunt comercializate – la preturi avantajoase –  in Romania in cadrul magazinului online Bricomix.ro

Un produs deosebit de folositor in bucatarie, hota incorporabila este proiectata pentru a fi integrata functional si armonios in orice spatiu, indiferent de dimensiunile acestuia.

In functie de marca si de specificatiile tehnice, astfel de hote casnice sunt disponibile intr-o gama variata de culori, dimensiuni si forme, de la un design clasic pana la linii avangardiste.

Ce dotari standard nu ar trebui sa lipseasca de la modelul de hota pe care il alegeti?

Foarte cautate in prezent sunt hotele telescopice, datorita posibilitatii de a regla inaltimea la care opereaza.

Hotele moderne au in dotare un panou de control mecanic sau digital, indicator luminos de functionare, asigura pe langa functia principala de evacuare si pe cea ce recirculare a aerului, filtre speciale pentru grasimi, etc.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale unei hote incorporabile sunt:

  • Puterea motorului, masurata in wati (W) ;
  • Numarul de trepte de putere (cel mai adesea sunt 3 trepte) ;
  • Puterea de absorbtie, masurata in metri cubi pe ora (in treapta minima, respectiv in cea maxima) ;
  • Nivelul de zgomot, masurat in decibeli (la minim si la maxim) ;
  • Diametrul tubului de evacuare, masurat in milimetri.

Este recomandat sa cunoasteti suprafata in metri patrati utili a bucatariei dvs inainte de a achizitiona o hota, deoarece toti producatorii mentioneaza – pe ambalajul si in manualul de utilizare al diverselor modele – recomandari corelate cu performantele aparatelor.

Oferta completa si informatii suplimentare despre gama de hote incorporabile pentru bucatarie se gasesc aici

  • Pentru comenzi telefonice: 0732 610 473
  • Pentru comenzi prin e-mail: office@bricomix.ro

Related posts

Puterea formei integrate in natura

Adina Meyers

Cum sa-ti amenajezi bucataria in stil minimalist

Adina Meyers

5 idei îndrăznețe pentru bucătăriile moderne 

Adina Meyers