Scenariul este la fel an de an: odată cu sezonul rece, majoritatea activităţilor noastre se mută în interior. De acum şi până la primăvară, ne vom petrece timpul liber mai mult pe acasă, ceea ce înseamnă că toată atenţia noastră se va îndrepta spre propriul cămin.

Tocmai de aceea, ne-am propus să vă arătăm cum puteţi să oferiţi locuinţei voastre căldură, intimitate şi confort cu ajutorul textilelor.

Pentru a vă bucura cât e iarna de lungă de un refugiu plăcut, în care să reveniţi cu plăcere la sfârşitul fiecărei zile de lucru, este nevoie să treceţi la „garderoba” de iarnă, compusă din textile groase, realizate din ţesături şi fibre naturale (in, bumbac şi lână).

1. Schimbarea de decor poate începe dinspre exterior spre interior, mai exact cu zona ferestrelor. Pentru a crea mai multă intimitate, înlocuiţi perdelele diafane cu altele adecvate perioadei sau cu draperii.

2. Concentraţi-vă atenţia asupra locului în care vă place cel mai mult să vă relaxaţi, şi anume canapeaua din living. Pentru a o face mai confortabilă şi mai atractivă, sunt de ajuns câteva pernuţe comode, asortate cromatic cu draperiile, şi o pătură călduroasă, în care să vă strecuraţi ori de câte ori vi se face răcoare. Şi pentru că frigul se simte cel mai mult la picioare, aşezaţi în faţa canapelei un covor pufos.

3. Mizaţi pe tricotaje. Acestea sunt un must-have nu doar în moda vestimentară, ci şi în cea destinată designului interior. Pentru acest sezon rece, procuraţi-vă pleduri călduroase, în culori vesele, care să vă îmbie să vă cuibăriţi în ele şi totodată să energizeze ambientul. Sau, dacă sunteţi îndemânatici, căutaţi pe internet un model simplu şi realizaţi-l chiar voi. Un obiect ca acesta nu este doar practic, ci aduce interiorului căldură, culoare şi stil.

4. Realizaţi singuri o îmbrăcăminte pentru cana din care preferaţi să vă beţi cafeaua sau ceaiul. Hăinuţa obţinută este tare simpatică şi, în plus, se integrează perfect în decorul vostru interior de sezon.

Sursa foto: www.shutterstock.com
 

 

Related posts

4 idei simpatice pentru aranjarea mesei de Paște

Adina Meyers

Oglinzile – elemente decorative care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Adina Meyers

Cum amenajezi casa de vacanță

Adina Meyers