Calatorii LifeStyle

Arhitectura si ambianta

In zonele cu taifunuri, multe case nu se construiesc “pentru totdeauna”, fiind in general constructii usoare, din fibre, de obicei sustinute de piloni metalici, cu structura din lemn dur (ex. cyprus pine).

Terenul pe care este ridicata locuinta are,de obicei, dimensiuni mari, iar gradinile sunt luxuriante si populate inclusiv de papagali si simpatici opposum.

Ventilatia, deosebit de importanta aici, este asigurata de deschiderile cu lamele orientabile, chiar si la peretii despartitori din interior si de palele lustrelor. Astfel, serile si noptile sunt foarte placute, aerul racoros si plin de miresme tropicale reimprospatand constant atmosfera.

O alta caracteristica este prezenta vegetatiei abundente atat in curti, cat si pe terase. Majoritatea caselor sunt dotate cu instalatii solare si piscina.

Atât datorita faptului ca majoritatea populatiei este britanica de origine, cat bogatei piete de arta locala, multe dintre interioare sunt pline de mobilier clasic, precum si exotic de inspiratie tailandeza sau indoneziana, din bambus sau teck.

Articole similare

Grupul Ballet Flamenco Español, într-un spectacol coregrafic de excepție, pentru prima dată, la Sala Palatului

comunicat de presa

Începe a treia etapă a Festivalului ”Teatru, stradă și copil”, la Teatrul Țăndărica

comunicat de presa

Vlaicu Vodă – o călătorie fascinantă în lumea satului românesc medieval

comunicat de presa

Lasă un comentariu