Suntem în sezonul estival și poate din acest motiv suntem înclinați să vedem la tot pasul peisaje și cadre care ne amintesc de vacanță. De această dată, locul este parcă desprins de acolo: piscină, natură de jur-împrejur, atmosferă relaxată, soare… Doar marea lipsește!

La o distanță de numai 20 de kilometri de București, la Balotești, peisajul se schimbă total. Natura ia locul betonului, spațiile largi înlocuiesc străduțele aglomerate, iar casele cu grădini luxuriante substituie blocurile. Pentru un astfel de cadru, o familie de bucureșteni a renunțat la traiul de la oraș și a început o viață nouă, mult mai tihnită și nu lipsită de confort, la țară. Ba, din contră, pe un teren cu o suprafață de 1.600 de metri pătraţi, gazdele noastre și-au construită o vilă cu două niveluri, inspirată de arhitectura caselor atât de îndrăgite de ei, de pe țărmul Mediteranei.

Încadrată perfect în peisajul plin de verdeață al grădinii, casa nu respectă doar liniile arhitecturii mediteraneene – arcade, coloane, terase adânci şi umbroase etc. –, ci și sistemul constructiv și materialele folosite în acele zone. Astfel, imobilul este construit din cărămidă, cu pereți groși de 37,5 cm, care nu mai necesită sistem de izolație suplimentar, şi cu acoperișul din țiglă de tip olan (ce-i drept, fabricată la Sighișoara).

Mai multe imagini şi detalii în Casa Mea iulie-august 2016.  

Related posts

Aparate de filtrare a apei potabile

Adina Meyers

Bucură-te mai mult timp de tehnologia din casa ta: cum să întreții corect 3 aparate esențiale

Adina Meyers

La ce să fii atent când montezi plăcile ceramice în baie, chiar și atunci apelezi la un meseriaș

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe