LifeStyle Retete

Pentru masa de Crăciun: 4 aperitive savuroase

În alcătuirea meniului de aperitive, mizează pe canapés. Sunt destul de migăloase la preparat, dar pot arăta spectaculos pe masa de Crăciun și ușor de manevrat de către oaspeți. 

Ține cont de preferințele invitaților

Alege ingrediente naturale, cât mai variate și ține cont mereu de nevoile alimentare ale celor invitați – poate că unii nu mănâncă sărat sau dulce, unii preferă produsele cât mai sărace în calorii, iar alții au alergii.

Crostini cu ciuperci

Ingrediente pentru 6 persoane: 1 kg de ciuperci champignon, o ceapă mică, trei căței de usturoi, o lingură de unt și una de ulei de măsline, mărar proaspăt, sare și piper după gust, 12 felii de pâine (prăjită sau coaptă în cuptor).

Mod de preparare: spală bine ciupercile și taie-le în bucăți mici. Procedează la fel cu ceapa și usturoiul. Încinge într-o tigaie uleiul și untul, călește ceape și usturoiul până devin sticloase. Adaugă apoi ciupercile și ține pe foc până când scad. Presară mărarul tocat, sare și piper după gust. Pune ciupercile astfel obținute pe feliile de pâine.

Mozzarella cu chorizo

Ingrediente: brânză mozzarella, salam chorizo, frunze proaspete de spanac, felii de baghetă. 

Mod de preparare: pune pe baghetă câte o felie de mozzarella și una de chorizo, iar între ele o frunză de spanac. 

Mazăre cu brânză de capră

Ingrediente: o pungă de mazăre congelată, o ceapă mică, doi-trei căței de usturoi, sare și piper, frunze proaspete de mentă, brânză de capră după gust, o lingură de ulei de măsline, felii de baghetă.

Mod de preparare: încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt până ce devin sticloase. Pune mazărea și lasă-o să se înmoaie. La final adaugă sare și piper, frunze proaspete de mentă, bucăți de brânză de capră. Pune acest amestesc pe felii de baghetă prăjite.

Pateu de somon

Ingrediente: 300 g de somon afumat, o cutie de cremă de brânză, coaja de la o lămâie rasă fin, două linguri de mărar proaspăt tocat, sucul de la jumătate de lămâie, capere murate.

Mod de preparare: pune toate ingredientele (fără capere) într-un blender și mixează până ce obții o pastă. Apoi adaugă caperele, eventual potrivește gustul cu sare și piper. Poți servi pateul pe felii de baghetă. 

Foto: Pinterest

Related posts

Ce facem in weekend? 5 evenimente recomandate

Adina Meyers

Forma ADN-ului, inspiratie pentru designeri

Adina Meyers

Supa de pui cu varza si mere

Adina Meyers