Aceasta este cel mai probabil una dintre cele mai mari dileme ale celor care sunt in cautarea unui loc pe care sa il transforme intr-un camin calduros: casa sau apartament? Alegerea se dovedeste a fi una destul de dificila, mai ales atunci cand nu stii exact ce iti doresti cu adevarat. Ambele variante iti aduc atat avantaje, cat si dezavantaje, asadar e bine sa le stii pe toate, sa le treci pe o hartie si sa vezi care varianta este cea mai avantajoasa pentru tine si nevoile tale.

Inainte de a trece mai departe, precizam ca daca pana acum ai fost obisnuit cu un anumit mediu, e bine sa mergi pe aceeasi linie. Adica daca ai crescut la casa iti va fi mai greu sa te obisnuiesti sa locuiesti intr-un apartament, lucru care este valabil si in sens invers (desi parca mai usor este sa faci tranzitia de la apartament la casa). Daca ai posibilitatea, incearca ambele variante pentru o perioada scurta de timp, astfel incat sa stii sigur ce ti se potriveste cel mai bine.

Sunt mai multe avantaje aduse de case, ca de exemplu faptul ca nu exista vecini pe care sa ii deranjezi noaptea cu galagia, lucru care iti ofera o mai mare libertate. Iar daca tot am adus vorba de libertate, libertatea este una maxima atunci cand vine vorba de amenajari si modificari, ba chiar de extindere a spatiului de locuit. Unde pui cu nu ai vecini pe care sa ii deranjezi cu lucrarile?

Un alt mare avantaj adus de casa este acela ca avem la dispozitie o curte. Aceasta curte tinde in aproape toate cazurile sa fie una de dimensiuni generoase si iti permit chiar sa te apuci de gradinarit. Daca iti place agricultura, atunci poti foarte usor gasi o casa cu suficient de mult teren pentru a-ti permite sa te apuci de aceasta indeletnicire. La un pret asemanator, casa tinde sa vina cu o suprafata mai mare decat un apartament, ceea ce din nou poate fi vazut ca un avantaj foarte mare.

Exista desigur si dezavantaje, iar ele variaza in functie de fiecre persoana in parte. Cel mai mare dezavantaj este cu siguranta cel legat de locatie, iar asta pentru ca o casa va fi mereu amplasata in mediul rural sau la periferie, departe de centru (in majoritatea cazurilor). Daca ai o masina insa putem spune ca mai putem inchide un ochi. Alt dezavantaj poate fi si faptul ca iarna ne va fi ceva mai greu sa incalzim casa, iar asta pentru ca are mai multi metri patrati si nu mai avem deasupra, jos si in lateral vecini care sa ajute si ei in mentinerea temperaturii constante in perioada sezonului rece.

In ceea ce priveste un apartament, marele avantaj este reprezentat de locatia foarte buna pe care acesta o poate avea. Chiar daca nu alegi un apartament dintr-un bloc super central, tot sunt sanse extrem de mari sa ai la doar o aruncatura de bat de tine o gramada de magazine, care iti vor face viata mult mai usoara atunci cand vine vorba de cumparaturi. Intretinerea tinde si ea sa fie una mult mai usoara si mai putin costisitoare, iar contrar aparantelor, un apartament, chiar daca este mai mic, are spatiul mult mai bine optimizat.

Related posts

Pompele de caldura, o solutie pentru viitor

Adina Meyers

Casa ecologica pentru un trai sanatos

Adina Meyers

Cutii poștale și modul lor de amplasament

Adina Meyers