Amenajari apartamente

Apartament cu şarm într-o vilă interbelică

Situat în Dorobanţi, într-o vilă din perioada interbelică, cu o minunată vedere spre parc, apartamentul din imagini a întrunit toate cerinţele beneficiarilor, o familie tânără, cu un copil. Încercând să păstreze cât mai mult din farmecul vechi al casei, arhitecţii de la iDecorate au recondiţionat mozaicul şi parchetul şi au optat pentru scafe şi profile decorative cu design clasic. 

Gazdele şi-au dorit un cămin luminos, elegant, dar în acelaşi timp modern, în care să se regăsească şi să se bucure de timpul petrecut împreună. Păstrarea luminozităţii, a înălţimii încăperilor, a mozaicului de pe holuri şi din bucătărie, precum şi optimizarea locurilor de depozitare au fost cerinţe clare din partea lor.

Conceptul de amenajare a fost acela al unui interior modern prin materiale şi culori, dar cu accente clasice, elegante, obţinute prin folosirea profilelor decorative, chenarelor şi corpurilor de iluminat specifice.

Punctul de pornire l-a constituit mozaicul ceramic alb cu negru aflat pe holuri şi în bucătărie, de o vârstă cu apartamentul, la care proprietarii nu au vrut să renunţe.

Livingul deschis spre balcon primeşte multă lumină naturală, fiind o cameră plăcută, decorată modern, cu accente elegante. Arhitecţii au optat pentru crearea unor chenare din profile decorative, ce au rolul de a evidenţia diferite corpuri de iluminat sau zone din living (zona TV, zona comodei şi a oglinzii).

Biroul deschis spre living are, de asemenea, un ambient modern, cu note elegante (date de profilele decorative şi scafe). Şi aici s-a mizat pe accente de lumină – led-uri în scafe.

Bucătăria, deşi mică şi neîncăpătoare la început, a devenit, după recompartimentare, un spaţiu mai mare, în care s-au încadrat perfect toate electrocasnicele şi depozitările necesare.

„Am optat pentru crearea unui perete de soldaţi – pentru încorporarea frigiderului, a cuptorului, a coşurilor Jolly şi a centralei termice. În privinţa culorilor, am folosit alb şi accente de turcoaz şi lemn natur.” Mobilierul proiectat de echipa iDecorate a fost executat de Kubik Design.

Pentru camera copilului, părinţii au solicitat un mobilier practic, uşor de întreţinut, care să îndeplinească mai multe funcţii: birou, bibliotecă, dulap. O zonă de citit şi relaxare a fost amplasată în dreptul geamului datorită orientării către parc.

Deşi are o suprafaţă generoasă, totuşi apartamentul dispune de o singură baie, nu foarte mare, în care proprietarii şi-au dorit: un duş walk-in, o cadă stand alone, un lavoar cu blat mare şi un corp de mobilier pentru depozitare. „Să comasăm toate acestea în 6 metri pătraţi a fost o altă provocare a acestui proiect.”

Material realizat cu sprijinul arhitectei Irina Radu – iDecorate,

tel.: 0733.978.355,

e-mail: irina@idecorate.ro,

site: www.idecorate.ro,

fb: iDecorate

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Cum alegi albul potrivit pentru casa ta

Adina Meyers

Ți-ar plăcea un blat din piatră în bucătărie?

Adina Meyers

Cum poti să iti amenajezi locuinta in stil nordic

Adina Meyers