Amenajari Interioare

Aparatul de vidat – avantaje, dezavantaje si criterii de alegere

Daca aruncam o privire peste statisticile magazinelor de profil din Romania putem observa cum numarul aparatelor de vidat vandute este unul destul de mic. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt foarte putini cei care stiu cu adevarat care sunt toate avantajele oferite de un astfel de dispozitiv. Vom incerca noi, in cadrul articolului de azi, sa oferim cateva informatii interesante despre aparatele de vidat, alaturi de avantaje, dezavantaje si un mic ghid de alegere.

Multi dintre noi folosim drept solutii pentru pastrarea si depozitarea adecvata a alimentelor punga, folia de plastic, folia de aluminiu ori, mai nou, acele pungi cu auto-sigilare. Din pacate ele nu asigura o pastrare a acestora pe o perioada foarte lunga de timp, ci de doar cateva zile / saptamani. Daca ne dorim ca alimentele noastre sa reziste mai mult de atat, in unele cazuri chiar si cateva luni bune, atunci trebuie sa apelam la alte solutii, una dintre ele fiind aparatul de vidat.

Au fost facute mai multe studii, iar in urma acestora s-a ajuns la concluzia ca alimentele pastrate in vid isi prelungesc valabilitatea chiar si cu pana la 5 ori (asadar, unele alimente se vor pastra proaspete chiar si pentru cativa ani). Avantajele aduse de aparatul de vidat nu se termina insa aici. Alimentele pastrate in vid nu vor intra in contact cu aerul si, implicit, nici cu bacteriile. Asadar ne bucuram de niste conditii de igiena foarte bune. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca vor fi eliminate mirosurile neplacute.

In ceea ce priveste dezavantajele… ei bine, majoritatea celor care folosesc sau au folosit aparatul de vidat au spus ca nu pot sa ii gaseasca nici macar un dezavantaj.

Legat de alegerea corecta a aparatului de vidat, primul lucru pe care ti-l spunem este ca trebuie sa ai in vedere faptul ca pe piata gasim trei tipuri diferite, si anume: cu duza retractabila (dispun de o duza care se ocupa de scoaterea aerului din punga, precum si a lichidelor), cu clema (necesita folosirea unor pungi speciale, iar aerul este extras prin folosirea unor temperaturi foarte ridicate) si de tip cuva (nu intram in detalii aici, ele adresandu-se in special uzului la nivel industrial).

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de aparat de vidat pe care vrei sa il cumperi, urmatorul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te uiti la dimensiunea orificiului de vidare. Asta pentru ca acest parametru determina latimea maxima a pungii de vidare.

Viteza de vidare ajustabila este si ea un criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere, iar asta pentru ca ea te poate ajuta mai ales in cazul alimentelor fragile, care au un risc crescut de strivire. Mai poti sa te uiti si la accesoriile pe care le primesti la pachet, iar asta pentru ca ele pot extinde situatiile in care ne putem folosi de aparatul de vidat.

 

Related posts

Un interior rustic: căsuța din povești există

Adina Meyers

Revistele de home&deco dau startul la sezonul de vară

Adina Meyers

9 culori recomandate pentru pereții din camerele mici

Adina Meyers