Amenajari Interioare

Cat de eficient este un aparat de curatat cu aburi? Merita investitia?

Tuturor ne place sa locuim intr-o casa curata, in care sa ne simtim bine. Pentru ca acest lucru sa fie posibil apelam la fel si fel de aparate care sa ne ajute sa obtinem si sa intretinem curatenia, iar cele mai comune sunt aspiratoarele. Trebuie insa stiut faptul ca  nu doar aspiratoarele ne pot fi de un real folos, in aceasta categorie putand fi inclusive fara nici un fel de problema si aparatele de curatat cu aburi.

Aparatele de curatat cu aburi pot fi privite ca fiind ajutorul de care avem nevoie atunci cand ne dorim sa curatam in profunzime orice urma de murdarie de pe suprafete dintre cele mai diverse.

Un foarte mare avantaj al acestora sta chiar in folosirea aburilor fierbinti. Ei sunt cei care elimina fungii, sporii si alte microorganisme care pot afecta sanatatea ta si a familiei tale. Merita scos in evidenta faptul ca igienizarea suprafetelor este usor de obtinut cu ajutorul unui astfel de aparat, deoarece omoara pana la 99.9% din bacteriile si germenii prezenti pe diferite suprafete.

Un alt lucru pe care e bine sa il stii este ca aburul inlocuieste cu succes produsele chimice de curatat, ceea ce inseamna ca vei putea obtine o curatare perfecta a diferitelor suprafete fara a mai fi afectat de substantele periculoase ale unor produse de curatat – este asadar o solutie 100% ecologica la care merita sa apelam.

Cand poti folosi aparatul de curatat cu aburi? Sunt multe situatii in care el isi va dovedi utilitatea. De exemplu, multe persoane il folosesc pentru a curata acele rosturi de la faianta (care tind sa se murdareasca foarte usor), dar si pentru a scapa mult mai repede de grasimea care sare pe faianta atunci cand gatim anumite mancaruri. Mai putem adauga pe lista curatarea geamurilor din casa si a tapiteriilor.

Dupa cum se poate observa, lista avantajelor este una destul de cuprinzatoare. Asadar, putem spune ca o investitie intr-un aparat de curatat cu aburi este una care merita. Mai ales ca nu vorbim de costuri foarte mari. Trebuie insa sa tii cont de cateva aspecte astfel incat sa ai siguranta ca ai facut o alegere buna.

Caracteristicile la care e bine sa te uiti atunci cand vrei sa fii sigur ca ai ales un model potrivit pentru tine sunt: puterea aparatului (care ne spune durata necesara pentru ca apa sa se incalzeasa si sa poata produce abur, dar si care este puterea cu care aburul este eliminat), capacitatea (ne ofera informatii legate de autonomie – cat putem folosi aparatul fara a-i umple rezervorul cu apa) si presiunea rezervorului (e recomandat sa fie de cel putin 3.5-4 bari).

 

Related posts

Cum sa obtii o cafea tare si aromata cu espressoare incorporabile de la Bricomix?

Adina Meyers

Cum alegi albul potrivit pentru casa ta

Adina Meyers

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

Adina Meyers