Amenajari Interioare

Amenajari in stil mediteranean

Stilul mediteranean este originar din tarile aflate in nordul Marii Mediteraneene (Spania, Grecia si Italia), iar in prezent mai este cunoscut si sub numele de stil spaniol modern. Principalele caracteristici sunt simplitatea si naturaletea. Drept culori de baza se utilizeaza alb, albastru si galben. Contrastul dintre albul peretilor si albastrul tamplariei ferestrelor este specific Greciei.

Pentru a va amenaja o camera in stil mediteranean este indicat ca tavanul acesteia sa fie inalt, iar peretii zugraviti in culori deschise, ideal bleu sau alb. Daca este discret, se poate opta si pentru tapet. Placile ceramice in valuri sunt excelente pentru peretii din sala de baie.

Peretii pot sa ramana cat mai simpli, iar daca se expun tablouri, acestea pot avea teme de inspiratie marina (corabii, rasarit de soare, marea etc.).

Se recomanda ca aceasta sa fie acoperita cu parchet din lemn, placi de marmura sau piatra naturala. Daca va atrage parchetul, opati pentru cel din bambus.

Are o nota comuna cu stilul minimalist: elemente putine si simple. Culorile, sunt, de asemenea, deschise. Piesele de mobilier au uneori si o tenta de vechi. Daca va doriti un decor mediteranean, vizitati showroom-urile de specialitate si alegeti mobilier din bambus. Este indicat ca masutele sa fie cat mai joase pentru a lasa impresia de spatiu larg. Pentru canapele alegeti huse care sa faca parte din aceeasi gama de culori: alb, albastru sau galben. 

Evitati materialele sintetice si cumparati tesaturi din bumbac. De la perdele, draperii si pana la fete de perna, magazinele de specialitate dispun de produse care sa poarte amprenta acestui stil. Majoritatea imprimeurilor sau modelelor de acest gen prezinta un motiv marin (pesti, mare, soare, scoici etc.).

Cautati diverse accesorii pentru casa sau obiecte functionale, cum ar fi cutiile de depozitat, care sa aiba tenta exotica sau marina. De asemenea, un aport semnificativ in conturarea acestui stil il au obiectele de decor concepute din elemente 100% naturale: scoici, nisip, pietre. Alaturi de acestea, puteti expune flori uscate si lumanari pentru a echilibra atmosfera mai rece, data de culori. 

Daca spatiul permite, amplasati in camera voastra un hamac. Un model pentru o singura persoana, din sfoara sau panza colorata, se gaseste la preturi acceptabile in magazinele de profil. Un alt element de efect este o barcuta din lemn cu panze invechite sau o scoica de mari dimensiuni.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Se apropie Crăciunul: alegeţi un decor cu drapaje elegante

Adina Meyers

Sugestii pentru amenajarea unui balcon mic

Adina Meyers

Tu stiai de aceste avantaje si dezavantaje ale folosirii tapetului in designul interior?

Adina Meyers