Amenajari Exterioare

3 idei unice de fațade pentru casă 

Când vine vorba despre designul general al unei case, nu totul se rezumă la arhitectura acesteia. În esență, exteriorul unei case, felul în care arată acesta, joacă un rol deosebit în impactul vizual general al unei case. Totuși, poate fi destul de copleșitor să alegi cel mai potrivit design pentru fațada unei case, în primul rând pentru că toate elementele, de la arhitectură, formă, culoare și materialele folosite trebuie să se îmbine armonios, pentru a nu face greșeli care, ulterior, s-ar putea dovedi greu de reparat sau chiar irecuperabile.

Descoperă 3 idei unice de fațade pentru casă care îi vor îmbogăți aspectul estetic!

1.    Fațada modernă, tot timpul la modă

Când vine vorba de fatade case, cele moderne se integrează perfect în decor nu doar în suburbiile orașelor, ci și în mediul rural. Bineînțeles, sunt în pas cu tendințele actuale și, implicit, rămân mereu la modă. Deseori, acestea implică un aspect minimalist, „relaxat”, dar impactul vizual este cel scontat: vor ieși în evidență în decor și-i vor imprima casei un aspect modern, luxos și, în același timp, practic.

Paletele de culori alese sunt liniștitoare, iar amestecul diferitelor materiale reprezintă elementul cheie pentru ca o astfel de fațadă să iasă în evidență. Accentele de gri, alb puternic, negru, crem și bej, utilizarea materialelor din piatră, a coloanelor din marmură, precum și forma neobișnuită, chiar avangardistă a ferestrelor (în formă de cerc, de dimensiuni diferite) reprezintă elemente definitorii ale unei fațade mereu în pas cu moda.

2.    Fațade din piatră naturală

Piatra naturală este la mare căutare când vine vorba de a alege modul în care va arăta fațada unei case. Marmura, spre exemplu, simbol al eleganței, rafinamentului și luxului, dincolo de faptul că poate fi încadrată într-un design deosebit de plăcut și cu o estetică extraordinară, este și foarte practică. Datorită proprietăților sale fizice, are rezistență superioară, făcând față cu ușurință intemperiilor, în timp ce își păstrează culoarea, textura și structura.

Granitul, în aceeași măsură, este un material care, odată integrat în structura unei case, îi schimbă extrem de mult estetica. Acest compus natural se pliază oricărui stil arhitectural, chiar dacă este destul de costisitor. În general, materialele naturale sunt mult mai rezistente și în combinație cu diferite tipuri de profile decorative exterior au un efect estetic care iese în evidență în orice anotimp, reîmprospătând aspectul general al unei case.

3.    Fațade cu tencuială decorativă

Dincolo de faptul că tencuiala decorativă schimbă extraordinar de mult aspectul unei case, aceasta este realizată dintr-un amestec de materiale naturale, în general, care izolează zidurile casei și, în același timp, previn apariția igrasiei în interiorul locuinței. De asemenea, fațadele cu tencuială decorativă sunt foarte rezistente, făcând față tuturor condițiilor meteorologice externe. Sunt mult mai accesibile decât cele din piatră naturală.

Disponibile în mai multe nuanțe, tencuielile decorative pot fi armonios îmbinate cu profile decorative, astfel încât fațada casei să aibă un aspect cât mai original. Nu se demodează și pot fi ușor întreținute, întrucât sunt deosebit de rezistente. Gama variată de modele și culori îți permite să alegi dintr-o multitudine de opțiune, astfel încât este imposibil să nu găsești ceva care să să îți fie pe plac și care să se conformeze așteptărilor tale.

Estetica fațadei unei case joacă un rol deosebit de important în aspectul general al acesteia. Nu este vorba doar despre design-ul interior, care ar trebui să fie caracterizat prin confort și libertate de mișcare, ci și despre impactul pe care locuința îl are în ecosistemul social în care este amplasată. Așadar, este vorba despre armonie și frumusețe.

Related posts

A fost finalizată prima stradă smart din România. Unde se găsește și ce facilități are – FOTO

Adina Meyers

Gradina – un loc perfect pentru petreceri

Adina Meyers

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers