In aceasta faza se decupeaza golurile in acoperis si sunt pregatiti capriorii pentru instalarea ferestrelor de mansarda. Pentru o instalare corecta a ferestrelor se recomanda ca distanta dintre capriori sa fie mai mare decat latimea ferestrei cu 4, maxim 6 cm in total.
Ferestrele de mansarda pot fi instalate fie individual, fie in combinatii, pentru a asigura cantitatea optima de lumina naturala si accesul la privelistea dorita. Instructiuni detaliate privind modul de instalare a ferestrelor se regasesc direct in ambalajele acestora sau puteti apela la un instalator profesionist
Pentru o etansare corecta si sigura a ferestrei, alegeti rame pe aceeasi dimensiune cu fereastra, conform invelitorii casei dumneavoastra – plata sau ondulata dar si kitul de montaj pentru reducerea pierderilor de energie.
Invelitoarea
In general nu este obligatorie inlocuirea invelitorii odata cu realizarea procesului de mansardare. Aceasta decizie se ia in functie de starea invelitorii sau din considerente de ordin estetic.
Consolidarea peretilor si reteaua electrica
Prelungirea sistemului electric, a tevilor de apa si a sistemului de incalzire se efectueaza in functie de destinatia ulterioara a incaperilor de la mansarda. Cladirile vechi pot necesita consolidarea peretilor de sustinere.
Termoizolarea ferestrelor de mansarda
Instalarea corecta a termoizolatiei de jur-imprejurul ferestrelor de mansarda se realizeaza orizontal in partea superioara si vertical in partea de jos a ferestrei, pentru a preveni formarea condensului pe componentele ferestrei. O izolatie corespunzatoare a ferestrelor de mansarda cu folia barieră de vapori împotriva pătrunderii umezelii garanteaza un nivel ridicat de confort in viitoarele incaperi.
Pentru mai multe detalii, vizitati velux.ro