Mobilierul de grădină joacă un rol important în decorare și relaxare. Orice spațiu exterior locuinței este privit ca fiind o prelungire a acesteia și inevitabil trebuie creat un echilibru între cele două.

Baldachinul pentru grădină poate fi definit ca fiind un pat pentru exterior, având un acoperiș și material textil de jur împrejur ce oferă umbră și protecție împotriva insectelor.

Pentru un aer exotic într-o oază perfectă pentru relaxare alegerea perfecăt este baldachinul. Astfel, ne putem bucura de somnul de după-amiază, de citit și savuratul cafelei de dimineață, feriți de soarele arzător.

Elegant, exotic şi totodată romantic, un pat cu baldachin care ne îmbie să lenevim cât e vara de lungă îşi găseşte cel mai bine locul într-o grădină mare şi frumoasă, la umbra copacilor sau pe marginea piscinei. Pentru a-l face cât mai confortabil, îl putem accesoriza cu pernuţe moi şi colorate. De asemenea, putem aduce aproape câteva pouf-uri şi o măsuţă, pentru a ne bucura de momentele de relaxare împreună cu cei dragi.

Baldachinul își are originea în țările Orientului. Pe atunci ele erau absolut necesare pentru a-i proteja pe cei care dormeau de insecte, șobolani, de frig. În prezent continuă să se folosească baldachinele utilitare, din plasă deasă sau materiale textile, pentru apărarea împotriva țânțarilor și a altor insecte.

Un baldachin rotund aduce o notă diferită oricărui spațiu, iar dacă adăugăm și perdele vaporoase avem parte de beneficii duble. În primul rând suntem feriți de insecte, dar și de razele prea puternice ale soarelui.

Baldachinul de bambus dă un aeer exotic terasei. Pentru un plus de fluiditate și naturalețe se pot adăuga perdele din in.

Baldachinul din ratan este un tip destul de standard pentru outdoor. Avantajul la genul acesta de piesă de mobiler este că se poate găsi cu ușurință în magazinele de profil. Este rezistentă, ușor de întreținut și ușor de personalizat cu ajutorul perdelelor sau a pernelor.

Indiferent ce tip de baldachin alegem, ideal este să acordăm puțină atenție cadrului în care îl amplasăm. Recomandat este să-l înconjurăm de multe plante, cât mai luxuriante, și să fie poziționat sub umbră naturală, iar dacă nu este posibil să adăugăm umbră artificială.

Related posts

Te-ai saturat sa muncesti ca pe vremea bunicilor la camp? Foloseste un motocultor!

Adina Meyers

Avantajele amenajării unui cuptor în curte

Adina Meyers

Tu stii care sunt florile care cresc fara probleme chiar si la umbra?

Adina Meyers