Platforma de închiriere Airbnb devine din ce în ce mai populară în România, și tot mai mulți proprietari aleg să o folosească pentru a primi turiști. Designul de interior al spațiului este unul dintre criteriile cheie în alegerea făcută de utilizatori, așadar amenajarea împreună cu un specialist este mai mult decât binevenită.
Suprafață: 80 mp (cu tot cu terasă)
Buget: 10 000 euro (fără finisaje) – pat, canapea, mobilier, corpuri iluminat, covoare, tv, bucatarie, draperii, baie
Localizare: Bucuresti, zona Unirii
Beneficiarul , corporatist si anteprenor in acelasi timp a vrut o amenajare simpla, practica si facuta cat mai eficient avand in vedere bugetul limitat.
Pentru această amenajare de apartament 3 camere ultra central din București, s-a dorit un spațiu confortabil și relaxant. S-a propus un concept de amenajare inspirat de natură, pentru a compensa zgomotul urban al bulevardului. Astfel, după o zi de plimbare prin orașul agitat, oaspeții se pot bucura de un ambient liniștitor, cu elemente din natură. Ca stil de amenajare, s-a optat pentru o amenajare în stil scandinav.
Pereții vechi au fost îndreptați, s-a decopertat pardoseala inițială, toate ușile și ferestrele existente au fost eliminate și înlocuite.
S-a optat pentru parchet laminat deschis la culoare în tot spațiul, iar pentru partea de mobilier s-au folosit obiecte de mobilier din Mobexpert (paturi și canapele extensibile), plus mobilier personalizat realizat de Luxart&mob din Bacău.
Mobilierul minimalist din bucătărie – blatul care continuă pe perete și masa – este din lemn stratificat de fag, cu motive tradiționale executate la CNC, lăcuit cu rășină epoxidică. Elementele tradiționale sunt menite să le ofere turiștilor care vor închiria apartamentul o întâlnire cu moștenirea culturală românească.
Brâul încrustat în mobilier dialoghează cu autocolantul de perete (de la Cai verzi pe pereți), un brâu românesc stilizat ce decorează ingenios peretele. Aici s-a dorit inițial un graffiti, însă bugetul și timpul nu ne-au permis, fapt pentru care am ales varianta mai simplă și rapidă. Brâul are nuanțe de verde, la fel ca tapițeria banchetei de la masă.
S-a obținut o bucătărie ergonomică și funcțională, care beneficiază de lumină naturală din belșug.
În camera adiacentă s-a creat un spațiu de recreere. Fototapetul cu arbori dispus pe peretele mai îngust oferă spațiului impresia de profunzime. Propunerea inițială era de a avea o oglindă pe tot peretele în fâșii orizontale, la care s-a renunțat însă din motive de buget.
Pentru zona de living, s-au ales nuanțe de pământ, cromatica tomnatică invitând la visare și odihnă. Peretele cu televizorul a fost placat cu ardezie, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn.
Mobilierul din dormitor este minimalist și realizat pe comandă. Tapetul de la Amoart montat pe peretele cu tăblia patului oferă o notă elegantă. Patul galben muștar este punctul focal al spațiului, asortat cu draperiile.
Baia a fost amenajată pentru a profita de lumina naturală existentă pe toată durata zilei. S-au ales plăci ceramice hexagonale, care să ofere decorului un aer modern. Oglinda cu formă atipică oferă o notă ingenioasă spațiului. Pentru a exploata la maxim spațiul, s-a optat pentru duș cu scurgere în pardoseală.
Corpurile de iluminat de la Zaza Light punctează plăcut spațiile și le oferă personalitate.