Home

Alege balconul perfect pentru casa ta!

In alegerea proiectului potrivit pentru casa, de cele mai multe ori, detaliile sunt cel mai greu de conturat. Balconul este un detaliu care poate schimba radical stilul unei fatade asa ca trebuie sa fie estetic, functional si, in acelasi timp, cochet. Care va place?

Balconul rustic este un element arhitectural ideal pentru casele de vacanta de la munte, dar se potriveste si arhitecturii de inspiratie italieneasca sau frantuzeasca, ce tind sa readuca la traditionalism anumite detalii. Pentru acest tip de balcon aveti nevoie de doar o placa de beton pentru sustinere si de mai multe stinghii de lemn care sa se intrepatrunda in conformitate cu preferintele dvs.

Balconul zidit, cu fier forjat este indicat pentru fatadele caselor cu arhitectura mai eleganta. Acesta poate fi gandit in modele clasice sau moderne, cu insertii din lemn sau sticla ce reusesc sa completeze designul locuintei pentru a conferi un plus de stil. Avantajul acestui tip de balcon este acela ca nu necesita lucrari de intretinere, avand o durata de viata foarte lunga.

Balconul de la mansarda este cel al carui volum urmareste lunia acoperisului. De cele mai multe ori, acest balcon are dimensiuni mici, fiind ideal pentru un dormitor sau o camera de zi.

Balconul fara acoperis este un loc de care va puteti bucura doar in zilele insorite. Un astfel de spatiu este usor de proiectat si de construit, dar va va da serioase batai de cap in timpul iernii, cand se va transforma intr-un veritabil depozit pentru nameti. In acest caz, balconul are un rol strict estetic si de relaxare, pierzandu-si capacitatea de a izola termic interiorul casei.

Bovindoul are rol ornamental, dar si functional, marind suprafata utila a camerei. El poate fi definit ca un tip de balcon inchis, fiind sprijinit in exterior de console, pe o coloana sau pe prelungirea barnelor ce alcatuiesc suportul pavimentului incaperii careia ii corespunde si al carei spatiu il mareste spre exterior.

Balconul modern este o compozitie de volume pentru care au fost folosite forme curbe, dinamice si elemente speciale. In ceea ce priveste materialele, arhitectul a ales sa combine in mod ingenios zidaria cu lemnul si metalul.

Balconul tip terasa este un element arhitectural de mari dimensiuni care, de cele mai multe ori, se intinde deasupra unui garaj sau a unei alte incaperi atasate structurii compacte a casei. In acest loc puteti alege sa instalati o masa cu scaune pentru relaxare, sezlonguri sau chiar sa amenajati un loc de joaca pentru copii.

Balconul interior este un element arhitectural neconventional, avand rol estetic. In acest caz, acesta face legatura dintre culoarul de la etaj si sufragerie. Structura a fost „furata” de proprietari din cataloagele de arhitectura straine si a fost unul dintre lucrurile pe care acestia i le-au cerut designerului inca de la prima discutie.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

 

 

 

 

 

 

Related posts

Casa inteligentă devine accesibilă tuturor cu o nouă soluție de automatizare de la Somfy 

Adina Meyers

Cum plantăm și îngrijim salvia. Proprietățile terapeutice ale plantei medicinale

Adina Meyers

Camerele de supraveghere wireless pentru siguranța casei

Adina Meyers