Amenajari Interioare

Ai nevoie de un hidrofor dar nu stii cum sa il alegi pe cel mai bun?

Hidroforul este o solutie foarte buna la care pot apela cei care isi doresc sa se poata bucura de o sursa continua de apa atunci cand nu exista acces la utilitati. Acest aparat se bucura de un real succes in special la sat, acolo unde inca nu ne putem bucura de o retea publica de distribuire a apei.

Este bine sa se faca o delimitare clara intre hidrofor si pompa de apa, chiar daca, in principiu, cele doua fac acelasi lucru – aduc apa la suprafata si o distribuie mai departe. Hidroforul aspira sau trage apa si este amplasat de regula in camin sau camera tehnica. De cealalata parte, pompa de apa submersibila impinge apa si se monteaza de obicei pe fundul apei, fiind ideala atunci cand sursa de apa are o adancime considerabila (mai mare de 9-10 metri).

In articolul de azi noi ne vom indrepta atentia strict catre hidrofor incercand sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa il alegi pe cel mai bun.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il stii este ca exista mai multe tipuri de hidrofoare, cele mai comune fiind hidrofoarele de suprafata si cele de mare adancime:

  • Hidroforul de suprafata – dupa cum ii spune si numele, este construit pentru a extrage apa de la adancimi reduse, care nu depasesc 7 metri. Ele reprezinta o alegere buna in special atunci cand bugetul pe care il avem la dispozitie este unul limitat, pretul lor fiind unul mult mai accesibil. Nefiind nevoie de o presiune foarte mare pentru extragerea apei, eficienta energetica este si ea una ridicata, consumul fiind asadar unul redus (lucru care se va resimti in facturi).
  • Hidroforul de adancime – acestea sunt folosite atunci cand se doreste extragerea apei de la adancimi mai mari de 8-9 metri, ele fiind echipate cu pompe performante si motoare puternice. Pentru o gospodarie obisnuita ele nu sunt justificate, mai ales ca preturile nu sunt deloc unele de neglijat.

Urmatorul pas consta in analizarea indicatorilor de performanta. Asta inseamna ca te vei uita la fisa tehnica a acestuia, privirea ta indreptandu-se in special catre putere, presiune si marime.

Presiunea din interiorul hidroforului ne spune cat de sus poate ajunge apa pompata si se masoara in bari. Aceasta presiune variaza in functie de cantitatea de apa. De cealalta parte, puterea ne spune care este capacitatea hidroforului atunci cand vine vorba de aducerea apei de la adancimi foarte mari si se masoara in watti. Marimea dispozitivului este si ea importanta – aici trebuie sa stii ca pentru o locuinta obisnuita un model de 25 de litri este suficient, iar in cazul in care ai in planuri chiar sa folosesti un sistem de irigatii pentru gradina atunci este bine sa optezi pentru un model cu capacitatea de 100 de litri.

Instalarea si montarea unui hidrofor se poate dovedi ceva mai dificila pentru multi dintre noi, asadar recomandarea noastra este sa apelezi la o persoana specializata, pentru a nu face o greseala si sa ai probleme mai tarziu cu instalatia.

Related posts

Schema de culori ideala intr-o amenajare

Adina Meyers

Miele lansează o nouă gamă de mașini de spălat rufe profesionale cu un nou sistem de închidere a ușii, unic pe piață

Adina Meyers

Locuinta completa la mansarda

Adina Meyers