LifeStyle

Teatrul politic înseamnă ”istorie cu i mic”

În avanpremieră la cea de a cincea ediție a Platformei Internaționale de Teatru București cu tema ”istoria cu i mic”, care se desfășoară între 11 și 14 octombrie 2018 la Arcub-Gabroveni și Teatrul Mic, lansăm un nou episod al Podcastului Scena.ro. Discuția din această săptămână îi are ca invitați pe dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul David Schwartz, sub titlul Teatrul politic.

 

A fost nevoie de aproape trei decenii de la căderea comunismului pentru ca teatrul politic să fie din nou reasumat de noile generații, care se înscriu astfel într-un trend global. Discursul despre teme politice este azi deschis, argumentat și foarte vocal atât la noi, cât și pe scena internațională. Proiectele de teatru cu o clară dimensiune de justiție socială sunt tot mai dese, în special în teatrul independent, dar mai nou și în teatrele publice.

 

Vă invităm să ascultați o discuție cu doi dintre cei mai activi reprezentanți ai acestei direcții în teatrul românesc – în Podcastul Scena.ro #4.

 

Noul episod este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei – https://soundcloud.com/revistascenaro, dar și pe www.eteatru.ro.

 

Podcastul Scena.ro este inițiat de criticul de teatru Cristina Modreanu, redactoarea șefă a revistei Scena.ro, care și moderează discuțiile alături de Oana Cristea-Grigorescu, producătoare radio și este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și Teatrul Național Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro – resurse culturale disponibile online, finanțat de AFCN.

 

Alte materiale de actualitate pe www.revistascena.ro:

·Cronica săptămânii:  Selfie cu Romeo și Julieta la TNB de Cristina Modreanu

 

 

 

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.                                         AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Related posts

Festivalul “Intalniri de toamna la Dalles” – editia II va avea loc pe 6 şi 7 octombrie

Adina Meyers

CITO – Redefinim standardele pe 12 septembrie 2012 in Romania

Adina Meyers

Puro & Bio: un local inedit pentru iubitorii de înghețată artizanală

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe