Acvariul de colt imbunatateste semnificativ mediul din casa ta. Este una dintre piesele de mobilier care iti ofera o panorama deosebita si un aspect nou si natural.

Cu toate acestea, nu toata lumea este de acord sa isi cumpere un acvariu. Insa, daca esti in cautarea unui colt viu si daca iubesti natura, un acvariu de colt poate fi solutia ideala pentru tine. Folosind acvariul ca obiect de decor, mai ales daca este pozitionat in coltul camerei, va face ca acea camera sa arate foarte bine.

Unele persoane prefera sa cumpere un acvariu mic pe care sa il aseze pe o masuta din dormitor, drept stativ. Altii insa vor alege un acvariu mare pentru un impact deosebit. Oamenii sunt atrasi de obiecte mari iar din acest motiv aleg de multe ori un acvariu foarte lat. Cu toate acestea, cele mai multe dintre acvarii au o forma frumoasa. Este sarcina ta sa iti cumperi un acvariu care sa fie pe gustul tau. In acest sens, una dintre cele mai bune optiuni este acvariul de colt. Poate fi destul de dificil sa alegi cea mai buna varianta de acvariu de colt, deoarece sunt destul de multe modele pe piata. Iata cateva idei: 

Cateva tipuri de acvarii de colt

De aceasta data, se pot folosi multe tipuri de acvarii de colt, incepand de la Trigon, rotunjite, hexagonale sau dreptunghiulare. Cel mai potriviti insa, pentru a fi amplasat in coltul camerei, este acvariul trigon.

Un acvariu de colt ofera beneficiul unei mari suprafete vizibile, fara a necesita mai mult spatiu decat un acvariu dreptunghiular, si are un volum de apa mai mare, util pentru a putea face fata unui numar mai mare de pesti. In afara de asta, un acvariu de colt este potrivit atat pentru apa dulce cat si pentru apa sarata. Daca iti vei cumpara un acvariu de colt, il vei admira la nesfarsit, fara sa te saturi de el. Multi experti afirma ca privind un acvariu cu pesti vei ajunge sa fi mult mai relaxat si te vei simti confortabil.

Un alt tip de acvariu pe care il poti incerca este acvariul hexagonal care va umple foarte bine coltul camerei tale. Acvariile hexagonale creeaza un efect de lungime mare. Iti va infrumuseta camera iar cu iluminarea potrivita va arata foarte bine!

Unul dintre cele mai frumoase acvarii de colt este cel cu fata rotunjita. Acesta este foarte potrivit pentru un spatiu lung, insa nu este nicio problema chiar daca aveti camera mai mica. Daca va plac formele rotunjite mai mult decat orice, sau daca pur si simplu v-ati saturat sa vedeti numai acvarii dreptunghiulare, acesta poate fi solutia ideala.

Alegerea mobilierului pentru acvariul de colt

Acvariile trebuie sa fie pozitionate pe o piesa de mobilier rezistenta. Nu il poti pune pe orice masa din casa deoarece cu siguranta nu va arata bine si este posibil sa nu fie suficient de rezistenta pentru a putea sustine greutatea acvariului. Cei mai multi producatori de acvarii de colt, construiesc si piese de mobilier dedicate, din acest motiv este recomandat ca atunci cand cumparati acvariul sa solicitati vanzatorului si o masa pentru acesta (mobilierul nu este inclus in pretul acvariului). Singura decizie pe care trebuie sa o luati este referitoare la culoarea mobilierului, intrucat, de obicei, exista disponibile culorile negru, alb, bej sau cires.

De unde sa cumperi un acvariu de colt?

Sa gasesti un acvariu de colt nu este tocmai la indemana. Cu toate acestea, cel mai simplu ar fi sa il comandati de pe internet, deoarece puteti alege modelul si culoarea care se potrivesc cel mai bine camerei; iata cateva acvarii de vanzare. In magazinele fizice rareori veti gasi un acvariu de colt.

Articol publicat de Aqua & Zoo.

Related posts

Primul episod din emisiunea Caminul de 5 stele

Adina Meyers

Mobila pentru vremuri de criza

Adina Meyers

Cum poți moderniza o clădire istorică, păstrând elemente din decorul natural?

Adina Meyers