Case de vacanta

Acasa la Lucian Mandruta

Casa este situata intr-un ansamblu rezidential de la marginea Bucurestiului si are o gradina micuta, unde Lucian se relaxeaza in zilele insorite de vara. Pentru iarna, vedeta de televiziune si-a creat propriul colt de rai.

„Am cumparat casa in urma cu cinci ani si de atunci am imbunatatit-o continuu. De exemplu, pentru ca in urma cu doi ani aveam nevoie de un spatiu in care sa pot fuma iarna fara sa imi deranjez familia, am facut un fel de terasa acoperita cu geamuri ample din sticla. Intre timp m-am lasat de fumat, dar acesta continua sa fie locul meu preferat din casa, pentru a lucra sau pentru a ma relaxa. Aici am o sofa pe care ma asez cu laptopul in brate si pot incepe sa creez. Pot sta aici pana noaptea tarziu fara sa deranjez pe nimeni”, ne-a povestit Lucian. Tot pe terasa acoperita se afla si un spatiu destinat servitului mesei, rafturi cu carti si un coltisor dedicat amintirilor de familie. Pe un perete sunt asezate la loc de cinste fotografii cu toti cei ai casei, in cele mai frumoase clipe ale vietii de familie.

Terasa acoperita este cel mai la indemana mod de a mari spatiul unei locuinte in timp, fara a organiza un santier si fara cheltuieli exorbitante. In cazul in care aveti suficient spatiu in gradina, puteti delimita un perimetru in jurul intrarii din spatele casei, pe care sa il imprejmuiti cu sticla si tamplarie din lemn, fier forjat sau termopan. Astfel veti mai obtine, asa cum a facut si Lucian Mandruta, un spatiu suplimentar pentru servit masa, pentru lucru sau pentru relaxare. Tot aici va puteti ocupa de pasiunile dumneavoastra, fara a lua din spatiul vital al celorlalti membri ai familiei.

Continuand turul locuintei, am ajuns in living. Aici am descoperit si pasiunea gazdei noastre pentru operele de arta create de artisti tineri. „Am mai multe tablouri realizate de artistii mei preferati pe care le-am achizitionat din galeriile de arta. Nu sunt niste lucrari foarte scumpe, dar sunt extrem de frumoase si eu ma regasesc in ele. Printre preferatele mele se numara Ruxandra Papa si Georgeta Gabrovschi”, a mai povestit prezentatorul TV. In plus, Mandruta se poate lauda cu o multime de obiecte de arta „recuperate din casa bunicii”, reconditionate, iar mai apoi asezate la loc de cinste in livingul sau. „Printre piesele de rezistenta se afla un corp de mobilier care dateaza din secolul al XVIII-lea, pe care am asezat mai multe sculpturi si obiecte de decor hand made. La acest capitol am o artista preferata, este romanca si o cheama Cora”, ne-a mai dezvaluit el in timp ce ne arata incaperile din casa. Langa dulapul, transformat de timp in opera de arta, se afla un pian: „Nu cant eu, din pacate… canta copiii si sotia! Este pasiunea lor si am creat un spatiu special pentru ca sa se poata desfasura.”  

Casa este structurata pe doua niveluri, parter plus un etaj, in partea superioara fiind localizate dormitoarele. In ceea ce priveste decoratiunile interioare, acestea sunt alese in nuante calde de maro si crem pentru a crea o atmosfera primitoare, in care sa se regaseasca toti membrii familiei.

Pe terasa acoperita, Lucian Mandruta a amenajat un coltisor pe care  l-a dedicat uneia dintre marile sale pasiuni: astronomia. El a montat aici un telescop prin care priveste, din intimitatea propriului camin, la stele in noptile senine. Spune ca aici se poate refugia pentru a avea parte de liniste si pentru a se relaxa.   

Ca orice jurnalist care se respecta, Lucian Mandruta are tabieturile sale atunci cand vine vorba de munca. El creeaza cel mai bine stand pe sofa cu laptopul in brate sau privind gradina.

Livingul este un spatiu mobilat simplu, decorat in nuante de crem si maro, care pune in valoare lucrarile mai multor tineri artisti romani.

Mai multe imagini si informatii puteti gasi in numarul de februarie al Revistei Casa Mea.

Related posts

Cum sa-ti amenajezi bucataria in stil minimalist

Adina Meyers

Despre ”Limbajul Florilor”, colecția de bijuterii dedicată iubirilor ascunse semnată de un împătimit al naturii, designerul de ” fine jewellery”, Aex Monroe

Adina Meyers

Casa vie a Monicai Tatoiu

Adina Meyers