Calatorii LifeStyle

A venit luna iulie, dar asta nu înseamnă că este prea târziu să-ți rezervi vacanța


Suntem deja în prima lună oficială de vacanță, nu trebuie să intrați în panică dacă nu v-ați rezervat vacanța – există încă o mulțime de opțiuni.


Vacanțele școlare încep foarte curând, de aceea este momentul ideal să-ți aranjezi calendarul.

Dacă nu ți-ai rezervat încă vacanța, nu te teme. Pe măsură ce companiile aeriene își mătură coridoarele, iar hotelurile își calcă lenjeria din bumbac egiptean, există încă o suită de vacanțe fantastice cu disponibilitate. Trebuie doar să știi unde să cauți.

Nicăieri nu este „epuizat”, dar, în general, operatorii de turism raportează vânzări puternice pentru sezonul de vară 2023, pandemia fiind o amintire îndepărtată și familiile având încredere că vor călători din nou.

Comparând datele booking.com de la începutul lunii august (5-12) cu mijlocul lunii septembrie (9-16), se poate observa că Croația este cea mai rezervată destinație europeană pentru hoteluri, cu 78% deja vândute. Malta se dovedește, de asemenea, populară, la fel ca și Spania, Portugalia și Grecia. Cu o cerere mare și mai puține opțiuni, nu fiți surprinși să găsiți prețuri mai mari în aceste destinații.

Turcia, cu toate acestea, are încă destul de mult spațiu, cu doar 10% din hoteluri complet rezervate. Franța și Italia sunt celelalte țări cu un număr bun de camere de hotel disponibile.

Locuri precum Turcia, Bulgaria, Grecia, Italia și Malta oferă escapade de vară cu un raport excelent calitate-preț și au încă o anumită capacitate disponibilă pentru rezervări târzii.

Deasemenea Cipru este în prezent cel mai bun pariu pentru disponibilitate. Pentru familiile cu copii mai mari care caută un itinerar puțin mai aventuros, Explore listează Turcia, Portugalia, România și Estonia drept destinațiile cu cea mai largă gamă de opțiuni disponibile.

Recenta scădere a rezervărilor din Turcia se datorează parțial cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a lovit țara pe 6 februarie a acestui an. În consecință, agențiile de turism au raportat o scădere considerabilă a rezervărilor pentru vacanțele de vară, turiştii apelând în schimb la ofertele altor ţări mediteraneene. Această pauză timpurie a cererii înseamnă că, cu doar câteva săptămâni înainte de vacanța școlară, există un număr mai mare de oferte bune disponibile.

Evident, riscul unui cutremur în Turcia există întotdeauna, dar principala zonă afectată de dezastrul din 2023 a fost la granița cu Siria, la 750 de km distanță de principalele destinații turistice de-a lungul Coastei Turcoaz, așa că nu veți asista la nicio daună infrastructurală din cauza Cutremurului din februarie. Având o economie puternic dependentă de turism, dolarul dumneavoastră turistic va fi primit la fel de călduros aici ca oriunde altundeva în Europa.

Și va merge departe. Când vă aflați la sol, veți constata că veniturile dvs. în Turcia sunt considerabil mai mici decât în Spania și Franța. Potrivit numbeo.com, costul mediu al unei sticle de bere importată la un restaurant din Bodrum este de 1,40 EUR (1,20 GBP), comparativ cu 3,50 EUR în Palma de Mallorca sau 5,50 EUR în Nisa. O masă în Turcia va costa în medie cu 20% mai puțin decât în Spania și cu 64% mai ieftină decât în Franța.

În ceea ce privește destinațiile în tendințe din Turcia, BA Holidays spune că Antalya are cea mai mare cerere (o creștere cu 212% a traficului de căutare din 2019). Dar dacă nu vă plac capcanele unei stațiuni all-inclusive, aveți și alte opțiuni. Cirali discret, de exemplu, este antiteza celor mai construite porțiuni de coastă, cu puține lucruri de făcut, în afară de a înota și a face plajă. Între timp, Dalyan – situat pe un râu mai degrabă decât pe mare – se mișcă într-un ritm lent, cu restaurante simple pe malul râului și antrenamente de yoga la ordinea zilei.

Dacă nu poți suporta ideea de a-ți petrece întregul weekend căutând pe internet o vacanță, ai noroc: am selectat 20 de opțiuni excelente de la operatori de încredere cu disponibilitate în perioada vacanței școlare. Am enumerat vacanțele în Turcia, dar și alte opțiuni în restul Europei.

20 de vacanțe last minute cu disponibilitate

Photo by Josh Withers: https://www.pexels.com/photo/top-view-of-a-wooden-footpath-along-lake-wolfgang-in-salzburg-austria-17200878/

Ciclism în Salzburg
Austria

Districtul Lacurilor din Austria oferă o vacanță încântătoare cu bicicleta pentru o familie cu adolescenți. Pedalează până la Hallstatt, protejată de UNESCO și prin sate pitorești, cu biciclete electrice disponibile dacă este necesar. O vacanță de șapte nopți cu zboruri costă în jur de 1200 euro.

Photo by Pham Ngoc Anh: https://www.pexels.com/photo/church-of-st-john-the-baptist-over-lake-bohinj-slovenia-11003652/


Lacuri adânci și vârfuri înalte
Slovenia

Petreceți o săptămână pe renumitul traseu Via Alpina într-un tur de mers pe jos de la satul Jezersko până la apele albastre ale Lacului Bohinj. Pachetul de șapte nopți include transferul bagajelor, cazare și mic dejun, plus navigație detaliată de la 1160 Euro de persoană.

Drumeții prin sate îndepărtate
Elveţia

Puteți alege să parcurgeți itinerariul Alpine Arosa în Elveția. Ghidați de un lider cu experiență, veți explora văile și crestele îndepărtate, mergând în frumosul sat Tschiertschen pe parcurs. O vacanță de o săptămână începe de la 1.800 EUR de persoană, inclusiv zborurile. Plecarea pe 2 august.

Villa Sopra
 Calvi & The BalagneCorsica


O petrecere acasă în Corsica
Franţa

Aveți o gamă largă de opțiuni pentru o petrecere șic în casă pe insula franceză Corsica. Villa Sopra și Villa Sottu, lângă Calvi, în nordul Corsicai, oferă fiecare vedere la golful de dedesubt în plan deschis (ambele dorm 10, de la 9200 EUR și, respectiv, 4480 EUR).

Photo by Chara Tselliou: https://www.pexels.com/photo/old-fortress-of-corfu-seen-from-the-sea-14331626/


O casă departe de casă în Corfu
Grecia

Încă mai există disponibilitate la o serie de vile din pitorescul nord-est al Corfu. Pentru un sejur de o săptămână, luați în considerare frumoasa Villa Filio cu două dormitoare (mai jos) pentru 2700 EUR, amplasată printre măslini; superba Villa Eleni, cu vedere la coasta îmbrăcată în pini, pentru 2182 euro, șase dormitoare; sau Villa Ioanna, aproape de unul dintre cele mai frumoase sate de pe insulă, San Stefanos, pentru 2500 euro, șase dormitoare.

Photo by Erik Karits: https://www.pexels.com/photo/photo-of-seaside-during-daytime-3732500/


Soare, mare și nisip
Un favorit al familiei din Antalya
Turcia

Pentru familiile cu copii cu energie poți alege Sherwood Exclusive Lara din Antalya. Aici veți găsi un parc acvatic, șase piscine în aer liber, karaoke și cabaret. Un sejur de șapte nopți, all inclusive, inclusiv zboruri din 27 iulie, costă 1325 EUR de persoană, doi adulți și un copil.

Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/white-church-photo-near-ocean-161036/

Dacă ești gurmand alege
Cipru

Mergi într-o vacanță la hotelul de cinci stele Elysium din Paphos. Accentul aici se pune pe mâncare, cu totul, de la bucătăria italiană la japoneza și cipriotă. Un sejur de șapte nopți, pensiune completă, într-un maisonette de familie cu grădină costă de la 9310 EUR pentru o familie de patru persoane cu zboruri incluse; plecare pe 21 august.

foto: aeolianvillage.com

Relaxat în Lesbos
Grecia

Aeolian Village Beach Resort este amplasată în grădini mature la poalele munților. Facilități sportive superlative, o mulțime de șezlonguri și îngrijire a copiilor disponibile. O vacanță de șapte nopți cu demipensiune, inclusiv zboruri costă 1.280 EUR de persoană, o familie de patru persoane care împart o suită.


Timp de joacă în Peloponez
Grecia

Poate alegerea principală pentru părinții epuizați, Cluburile pentru copii Scott Dunn’s Explorers au disponibil la premiatul Costa Navarino – The Romanos, pe peninsula Peloponez, cu un parc acvatic, volei pe plajă și karting disponibile pentru copii. O vacanță de șapte nopți pentru o familie de patru persoane începe de la 3259 EUR de persoană, inclusiv zboruri, micul dejun și transferuri.

Golf și sushi în Andalucia
Spania

Finca Cortesin este una dintre cele mai căutate enclave de pe coasta Andaluziei, cu un teren de golf de clasă mondială și cursuri de gătit și lecții de înot pentru copii. Tanger din Maroc este la 30 de minute cu barca cu motor. O suită junior costă de la 1535 EUR pe noapte cu mic dejun inclus.

foto: https://www.kiwicollection.com/hotel-detail/finca-cortesin-golf-resort

Fericirea de coastă
Croaţia

Stați la un hotel pe malul mării de pe Coasta Dalmată a Croației cu Families Worldwide ; atracțiile includ o excursie la cascadele din Parcul Național Krka, snorkeling la epava scufundată din Omis, plus un tur cu barca cu motor la Hvar. O vacanță de șapte nopți, care include zboruri și micul dejun, începe de la 2470 EUR per adult și 2438 EUR pentru copii, cu unele activități acoperite.

La infinit și dincolo de
Cipru

Mergi la hotelul de patru stele Atlantica SunGarden Beach din Ayia Napa, care are o gamă largă de piscine (inclusiv o piscină infinită numai pentru adulți) și un restaurant à la carte la lumina lumânărilor. O vacanță all-inclusive de șapte nopți costă 1125 EUR de persoană, cu zboruri din 16 august (doi adulți și doi copii).

Doar cupluri în Creta
Grecia

Mergi într-o vacanță de șapte nopți la complexul elegant și elegant de cinci stele Atlantica Kalliston din Creta, conceput special pentru adulți, făcându-l o alegere solidă pentru profesorii înfometați de soare. Prețuri de la 1400 EUR de persoană.

Photo by Petra Nesti: https://www.pexels.com/photo/aerial-view-of-the-big-sur-coast-in-california-usa-14436876/


O călătorie de familie în California
Statele Unite

Pentru ceva mai aventuros, porniți într-o excursie de două săptămâni în familie de la San Francisco la San Diego cu Bon Voyage , vizitând plaja Big Sur, Lumea magică a lui Harry Potter și Parcul Național Joshua Tree pe drum. Itinerarul, cu zboruri și închiriere de mașini incluse, costă de la 4300 EUR de persoană (prețuri reduse pentru copii). Această excursie personalizată are disponibilitate pe tot parcursul verii.

Photo by Luis Quintero: https://www.pexels.com/photo/mountains-under-blue-sky-1624880/


Un hangout în Pacific
Costa Rica

Pura Aventura oferă o vacanță de neuitat de familie, oferind trei opțiuni de cazare într-o singură călătorie, inclusiv o cabină ecologică, o casă în aer liber și un loc de întâlnire în Pacific cu kilometri de plajă goală. Un sejur de 17 nopți începe de la 4300 EUR de persoană, bazat pe o familie de patru persoane care călătorește. Date flexibile.

Photo by Asad Photo Maldives: https://www.pexels.com/photo/aerial-photography-of-sand-bars-1483053/

Cinci stele
Maldive

Trailfinders au disponibilitate pentru o vacanță în Maldive într-o stațiune insulară de lux, care are un recif excelent cu peste 30 de locuri de scufundări plus un laborator marin axat pe conservare. O vacanță de șapte nopți pentru o familie de patru persoane (cu doi copii sub 12 ani) începe de la 3100 EUR de persoană în timpul vacanței de vară.

Photo by Zach Besley: https://www.pexels.com/photo/island-and-body-of-water-2803288/

Ceva special
Minuni de pe acoperiș în Mallorca
Spania

Sant Jaume este un hotel tip boutique de cinci stele, potrivit pentru familii, în inima orașului vechi din Palma de Mallorca, care are un acoperiș complet cu o piscină mică și adâncă și șezlonguri. De la 350 EUR pe cameră pe noapte, inclusiv micul dejun.

Un colț mai autentic
Turcia

Pentru familiile care caută un gust mai autentic al Turciei, Cachet Travel are disponibilitate la hotelul de tip boutique Mandarin and Mango Boutique din cătunul rural Faralya, lângă Oludeniz. Un sejur de o săptămână, inclusiv zboruri, costă de la 1830 EUR de persoană. Camerele alăturate sunt disponibile pentru familii.

O insulă privată de lângă Veneția
Italia

Amplasat pe propria sa insulă privată din Veneția, J W Marriott Venice Resort & Spa este un hotel de lux de cinci stele, potrivit pentru familii, la doar câteva minute de Piața San Marco cu barca. Are o piscină încălzită în aer liber și biciclete pentru a explora proprietatea, plus o pistă de bowling. De la 550 EUR pe cameră pe noapte, inclusiv micul dejun.


Răsfățați-vă simțurile în Bodrum
Turcia

Six Senses Kaplankaya este un hotel cu destinație contemporană, cu 141 de camere cu vedere la Marea Egee. Părinții își pot rezerva timp în centrul spa extins sau în hamamul turcesc, în timp ce copiii se găsesc la clubul pentru copii sau la clinica de tenis. O suită de familie pentru trei persoane, cu o terasă privată pe acoperiș, începe de la 10.000EUR pentru o săptămână în august.

Related posts

Curățarea și întreținerea spațiilor de mari dimensiuni

Adina Meyers

Electrolux Ergorapido: 10 milioane de aspiratoare vandute in 10 ani

Adina Meyers

Ce perne este de preferat să alegem?

Adina Meyers