Fie ca baia este amplasata in apartament, in casa sau  este o reamenajare, trebuie tinut cont de destinatar, functionalitate, estetic si buget, cel mai important lucru fiind ca aceste criterii sa fie folosite echilibrat.

O familie cu un copil mic, de exemplu, nu va trebui sa renunte la cada de baie. Oricum, exista elemente indispensabile in amenajarea baii, intre care: vasul wc, lavoarul,  bateriile si locul pentru dus. Pentru baile moderne, dupa elementele functionale, deosebit de important devine decorul, care imprima personalitate si creeaza premisele pentru un spatiu de relaxare.

Texturile si culorile deosebite pentru placaje, formele atipice pentru obiecte sanitare, cabinele de dus sau armaturile, toate combinate cu gust pot da rezultate neasteptate si expresive. In special, decorarea peretilor baii trebuie tratata mai atent, intrucat este o investitie de imagine pe termen de cel putin 5 ani. Dintre finisajele inovatoare care dau personalitate salii de baie se pot aminti: suprafete lucioase, lemn, piatra; decorarea peretilor cu mozaic circular, placile imprimate care amintesc de tapet etc. Se pot crea diferite combinatii cu elemente geometrice sau florale mari, stilizate.

Un exemplu de stil fresh si mereu actual este cel care foloseste culorile tari si luminoase ca: rosu, orange, galben solar, turcoaz, verde lime, violet lavanda cu diferite decoruri/motive florale, geometrice, reliefate sau incizate, cu insertii. Deoarece majoritatea bailor noastre au dimensiuni reduse, ideile si sfaturile pentru obtinerea unui spatiu confortabil si relaxant sunt foarte valoroase. Noi iti oferim cateva dintre ele.

Folositi culori deschise si contraste pe zonele unde se monteaza mobilier, obiecte sanitare, oglinda, precum si placi ceramice rectificate dreptunghiulare montate pe orizontala. De asemenea, obiecte sanitare suspendate cu sistem de instalare si rezervor in spatele zidului (ingropat), lavoar suspendat cu sifon cromat sau, daca locul permite, amplasarea lavoarului in coltul incaperii si, bineinteles, o iluminare generoasa. Foarte bune sunt si combinatiile aerisite de culori din gamele  bej, roz, galben, verde deschis, albastru deschis. Mixul de stiluri si culori anima un spatiu redus, insa nu trebuie sa fie dus la extrem.

Rectificate si subtiri

In ceea ce priveste placile cera­mi­ce, cele rectificate permit un montaj fara rosturi si creeaza senzatia de spatiu, in timp ce placile subtiri de maxim 4 mm (numite si «slim») sunt ideale pentru reamenajari peste placile existente. Este bine de stiut ca exista produse cu tratament cu efect antimicrobian inglobat in placa ceramica inca din faza de productie. Din categoria armaturilor, se pot aminti bateriile din crom ecologic, precum si cele care asigura jet optim si consum redus de apa de pana la 50% .

Related posts

Solutii inteligente de mascare si finisare

Adina Meyers

Cum ne putem reconfigura apartamentul?

Adina Meyers

Luxul aramiu, asezat la masa

Adina Meyers