Amenajari Interioare Home

Cum să alegi o canapea pe colț: 4 sfaturi practice

Canapeaua de colț este creată să ofere stil pentru o încăpere (în general livingul) și confort pentru ca întreaga familie sau pentru grupurile mari de prieteni. Este locul perfect pentru a te relaxa în serile lungi dar și pentru a te refugia într-un somn rapid la prânz. 

Așadar, te-ai gândit să-ți cumperi o canapea de colț, dar nu știi încă ce stil, dimensiune sau material să alegi? Iată câteva sfaturi practice care ți-ar putea ușura procesul. 

1. Măsoară exact spațiul unde te-ai gândit să amplasezi canapeaua

S-ar putea să te îndrăgostești de o canapea care arată foarte bine în magazinul online sau în showroom. Dar asta se și potrivește în interiorul camerei tale? Cele mai multe modele de canapele tip colțar sunt voluminoase și nu își pot găsi locul oriunde, așa cum ar face-o canapeaua obișnuită. 

Când efectuezi măsurătorile, ia în considerare atât partea stângă, cât și partea dreaptă a canapelei de colț astfel încât să se potrivească bine în spațiul disponibil;

Măsoară lățimea și lungime de-a lungul ambilor pereți, dar și adâncimea și înălțimea spațiului tău;

Poți folosi bandă adezivă pentru a trasa zona pe podea unde ar urma să fie amplasată canapeaua;

Nu uitați să lași loc și pentru mesele laterale sau alte obiecte de design pe care le-ai putea avea în lateralul canapelei.  

2. Stânga sau dreapta?

Majoritatea canapelelor de colț au o parte mai lungă și una mai scurtă. În funcție de modul în care este amenajată camera de zi și de locul în care dorești să fie amplasată canapeaua, acest lucru este foarte important. Dacă alegi o canapea cu partea opusă peretelui lângă care trebuia să o așezi, cu siguranță va arăta foarte ciudat. 

3. Ce stiluri ai la dispoziție 

Există o gamă foarte ofertantă de stiluri pentru canapele de colț, astfel încât să valorifice la maximum spațiul disponibil. 

Canapele în formă de L – sunt orientate spre stânga sau spre dreapta și sunt ideale pentru încăperile mici și medii și unde nu există prea mult spațiu. Acest model nu ocupă foarte mult loc și totuși oferă un spațiu generos de ședere;

Canapele în formă de C – sunt ideale pentru familiile numeroase deoarece permit mai multor persoane (și animale de companie) să se relaxeze în voie. Sunt perfecte și pentru petrecăreții ce adună mereu oaspeți în sufragerie;

Canapele de colț curbate (în formă de U) – pot fi piese care conferă stil casei, nu doar spațiu de relaxare;

Canapele de colț cu șezlong – sunt cele mai compacte, ideale pentru apartamente mici, studio-uri, birouri sau persoane care locuiesc singure. Acest design oferă tot confortul unei canapele de colț fără a ocupa mult spațiu.  

Canapea de colț modulară – deși este impropriu denumită canapea întrucât este formată din mai multe bucăți, aceasta oferă flexibilitate și avantajul de a umple o zonă exact atât cât trebuie. 

4. Alege aspectul funcțional pentru nevoile tale

Ce tip de material ai în minte atunci când te gândești la canapeaua de colț ideală? Piele, pluș, material textil ori poate chiar catifea? 

Ai la dispoziție foarte multe tipuri de materiale, de la cele mai luxoase ce pot adăuga un plus de textură și stil, până la cele menite să-ți aducă binemeritatul confort de la final de zi. 

Dacă ai o familie numeroasă și viața de zi cu zi este mai activă, atunci optează pentru materiale mai rezistente cum ar fi țesătura mixtă din microfibre, imitația de piele sau semi-anilină. Rezistente, călduroase și confortabile, aceste materiale arată foarte bine și sunt mai ușor de întreținut în casele cu copii și animale de companie.

Un mic sfat extra. Nu uita că, până la urmă, nu există nicio regulă care să spună că o canapea de colț trebuie să fie amplasată neapărat pe colț! Ea poate fi instalată la fel de bine și în mijlocul unei camere, de exemplu. Totodată, dacă ai un spațiu deschis, ajută la împărțirea lui în zone funcționale.

Related posts

Cum alegi corect un hidrofor

Adina Meyers

ANUNȚ: Primăria Sectorului 2 începe dezinsecția împotriva țânțarilor

Adina Meyers

Roșul – o alegere îndrăzneață pentru amenajările interioare

Adina Meyers