Decor LifeStyle

Tipuri de flori artificiale pe care le poți folosi pentru aranjamente perfecte 

Florile artificiale sunt o soluție estetică excelentă, fiind din ce în ce mai folosite atât pentru aranjamentele din casă, cât și pentru aranjamentele de la principalele evenimente din viață (nunți, botezuri, evenimente corporate etc.).

Dacă în trecut ideea de flori artificiale părea una de compromis, acestea fiind destul de ușor de recunoscut în fața unor flori naturale, astăzi lucrurile stau cu totul și cu totul diferit. Florile artificiale au ajuns să fie extrem de bine realizate, imitând la perfecție aspectul celor naturale. Pe lângă acest aspect, florile artificiale vin la pachet cu numeroase avantaje:

•          sunt ieftine;

•          sunt ușor de îngrijit;

•          vin într-o varietate mare de forme și culori;

•          pot fi personalizate;

•          pot fi puse absolut oriunde;

•          sunt prezente în orice perioadă a anului, chiar dacă imită flori de sezon.

Câte tipuri de flori artificiale există?

Florile artificiale sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de modul de prezentare sau de materialele din care sunt realizate. 

În funcție de modul de prezentare florile artificiale pot veni sub forma de butași (flori pe o singură tulpină), drop-in-uri (tulpini individuale aranjate în grupuri) sau tufe de flori. 

În funcție de material, florile artificiale pot fi de foarte multe feluri. Calitatea materialului, modul în care acesta poate să fie manipulat sau rezistența lui în timp pot influența prețul și estetica florii. Cele mai populare materiale sunt următoarele:

1. Plasticul. Materialele plastice, cum ar fi poliesterul, PVC-ul sau Peva sunt folosite adesea pentru realizarea florilor artificiale. În anii ‘70 poliesterul era cel mai popular, însă nu permitea realizarea unor flori foarte realiste. Astăzi, PVC-ul sau Peva permit realizarea unor modele extrem de plăcute din punct de vedere estetic;

2. Latexul. Este un material extrem de atractiv, care permite realizarea unor adevărate opere de artă. Florile din latex permit realizarea tuturor detaliilor, cum ar fi nervurile frunzelor sau contururilor neuniforme;

3. Mătase. Este un material folosit pentru realizarea manuală a florilor artificiale. De regulă, florile din mătase sunt foarte plăcute din punct de vedere estetic, însă necesită mai multă îngrijire. Acestea sunt mult mai costisitoare decât florile din alte materiale;

4. Hârtie. Florile de hârtie sunt fragile, însă sunt extrem de apreciate, deoarece pot îngloba o doză mare de talent artistic. Acestea pot lua numeroase forme și culori și sunt foarte apreciate în aranjamente inedite.

Florile artificiale sunt din ce în ce mai prezente și pot fi o soluție perfectă pentru înfrumusețarea unei case. Acestea pot fi prezente atât în living, cât și în dormitor, bucătărie sau baie, se remarcă prin culorile puternice și nu necesită intgrijire. Spre deosebire de florile naturale, atunci când pleci în vacanță poți lăsa o floare arficială fără apă, fără lumină și fără o temperatură optimă, iar când te vei întoarce o vei găsi la fel de proaspătă și de frumoasă.

Related posts

Vânzări cu 81% mai mari la cartea pentru copii după închiderea școlilor

Adina Meyers

Cel mai stylish cadou de anul acesta vine de la Rowenta

Adina Meyers

Messi Urcă în Fruntea Favoriților pentru Balonul de Aur 2021

Adina Meyers