LifeStyle

Criterii pentru alegerea încălțămintei de calitate

Perechile de încălțări sunt esențiale în orice garderobă. Indiferent dacă alegi pantofi cu toc, modele sport sau încălțăminte casual, aceștia îți completează outfitul și îți oferă confort.

Dacă ești în căutare de încălțăminte, trebuie să pui accent atât pe design, cât și pe calitate. Pantofii rezistenți nu îți pun în pericol sănătatea picioarelor și îți oferă stabilitate pe tot parcursul zilei. Nu știi cum să alegi încălțările de calitate? Ai în vedere următoarele criterii!

Alege doar materiale rezistente

Primul lucru pe care trebuie să-l verifici atunci când cumperi încălțăminte este materialul. Acesta trebuie să fie de calitate, pentru a rezista în timp, de aceea merită să pui aspectul pantofilor pe plan secund. Desigur, modelul pantofilor trebuie să te încânte, însă nu este recomandat să alegi încălțări doar pentru design.

În ceea ce privește materialele de calitate, îndreaptă-ți atenția către modelele din pânză, potrivite pentru sezonul cald, optând pentru adidași sau sandale comode. La fel de potrivite sunt și încălțările din piele naturală, considerată cel mai rezistent material. Pantofii din piele pot fi purtați ani la rândul, mai ales dacă îi îngrijești corespunzător, îi cureți și îi lustruiești. În comparație cu pielea naturală, materialele sintetice se deteriorează mai ușor și nu au un aspect la fel de plăcut.

Totodată, pielea naturală permite picioarelor să respire și nu favorizează transpirația. Fie că optezi pentru încălțări sport, pantofi cu toc sau modele pentru vară, îndreaptă-ți atenția către pielea naturală.

Pune preț pe confort

Pantofii de calitate trebuie să fie comozi. Chiar dacă găsești o pereche care îți place ca model, pantofii trebuie să-ți asigure confort atunci când mergi sau ești nevoit să stai în picioare ore în șir.

Pentru a observa acest lucru, probează întotdeauna pantofii și vezi cum se simte talpa. Aceasta este responsabilă de absorbirea șocurilor, oricare ar fi terenul pe care calci. Observă cum se comportă pantofii și la nivelul degetelor, care nu trebuie să stea înghesuite.

Cumpără mărimea potrivită

Nu vei întâmpina niciun disconfort dacă alegi pantofii în mărimea potrivită! Fie că achiziționezi încălțăminte online sau din magazinele fizice, probează încălțămintea și dacă aceasta nu corespunde mărimii tale, o poți returna. Oricât ți-ar plăcea un model, nu este indicat să alegi pantofi prea mici sau prea mari, crezând că disconfortul dispare. Pantofii trebuie să-ți vină bine atât pe lungime cât și pe lățime, pentru a îndepărta durerile de picioare sau rănile inestetice.

Asigură-te că încălțămintea este flexibilă

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont înainte de achiziționarea încălțărilor este flexibilitatea. Pantofii trebuie să fie flexibili și ușori, mai ales dacă vorbim despre încălțămintea sport, care te ajută la antrenamente și alergări.

La fel de confortabili trebuie să fie și pantofii cu toc! Dacă nu ești obișnuită cu pantofii cu toc înalt dar mergi la un eveniment special, optează pentru modele cu toc pătrat, mediu. Spre deosebire de tocul cui, tocul pătrat oferă un plus de stabilitate și confort.

Ai în vedere prețul încălțămintei

Și prețul este un criteriu care influențează calitatea unei perechi de pantofi. Dacă dorești să plătești cât mai puțin pe o pereche de încălțări, încearcă să pui pe primul loc calitatea produsului. Încălțămintea de la brandul Ecco din outlet-ul Fashion House îmbină calitatea, confortul și prețul avantajos, pentru modele unice, pe care să le porți cu ținutele preferate.

Ține cont de aceste criterii și cumpără încălțăminte de calitate, pentru orice sezon! Alege doar materiale de calitate și probează orice model ales, pentru a vedea dacă ți se potrivește, conform mărimii tale.

Related posts

Cum sa-ti ingrijesti tenul daca locuiesti la oras

Adina Meyers

Când scăpăm de masca obligatorie?

Adina Meyers

Quinoa cu urzici si stevie

Adina Meyers