Mutatul de la oraș în zona rurală implică multe schimbări la nivel personal, chiar și profesional.
Sunt multe aspecte de luat în calcul în urma acestei decizii, iar noi am făcut o selecție de 9 criterii pe care vi le recomandam să le aveți în vedere.
Viteza internetului variază.
Internetul de mare viteză nu este la fel de accesibil ca în oraș. În cea mai mare parte, internetul este în general mai lent și mai scump în zonele rurale decât în zonele urbane. Tipurile de conexiuni comune în comunitățile rurale includ cablu, DSL și satelit.
Este posibil să aveți nevoie de backup.
Sistemele energetice din comunitățile rurale sunt adesea predispuse la întreruperi de energie mai lungi și mai frecvente, în special în timpul furtunilor sau vremii înghețate. În anumite zone, energia solară ar putea fi o opțiune excelentă, în caz contrar investiția într-un generator de rezervă este o opțiune inteligentă pentru a ajuta la alimentarea cu energie în timpul întreruperilor prelungite.
Opțiunile sunt rare.
Dacă sunteți obișnuiți să aveți cel puțin șase locuri de luat masa în apropiere pentru mâncare italiană și trei pentru cantoneză, viața rurală poate fi un șoc cultural, unde Uber Eats, DotDash, Postmates, GrubHub și chiar livrarea de pizza nu ar putea chiar exista. Diversitatea în toate modurile sale este diminuată. Arta, muzică, mâncare; acea agitație dispare complet.
Serviciile celulare și serviciile TV pot lipsi.
Serviciul celular și recepția TV sunt adesea mai puțin fiabile în zonele rurale … chiar dacă sunt disponibile. În multe comunități din țară, proprietarii de case optează pentru telefoane fixe și antene satelit, deoarece alte opțiuni nu sunt disponibile.
Apa și canalizarea pot fi diferite.
În oraș, totul este apă și instalații sanitare municipale. În țară aveți de-a face cu septice și fântâni, care au propriile lor argumente pro și contra. Apa din puț este adesea mai curată și poate elimina necesitatea unei facturi lunare de apă, dar acestea sunt adesea dependente de electricitate și se pot contamina destul de ușor, deci este important să o testați în mod regulat. Spre deosebire de orașe, unde guvernul administrează linii de canalizare municipale pentru oraș, zonele rurale depind adesea de sisteme septice independente pentru fiecare casă. Proprietarii de case sunt responsabili pentru întreținerea foselor septice, dar nu beneficiază de facturi lunare de canalizare.
Dăunătorii se schimbă.
În zona rurala aveți de-a face cu greieri, șerpi de jartieră și păianjeni, iar în oraș sunt gândaci și șobolani.
Câștigi niște avantaje, pierzi niște avantaje.
Deși pierdeți accesibilitatea ușoară a transportului public non-stop și expunerea la diversitate. Castigati spațiu și acces ușor la trasee de biciclete, drumeții. Există, de asemenea, un sentiment mai mare de siguranță.
Este posibil ca ridicarea gunoiului să nu existe.
Nu există jgheaburi de gunoi în țară. De fapt, ridicarea gunoiului nici măcar nu este disponibilă în multe comunități rurale. Acolo locuitorii trebuie să își resolve singuri problema deseurilor.
Zgomotele vecinilor sunt diferite.
În timp ce muzica vecinilor vă poate ține treaz toată noaptea în apartamentul din oras. La țară, sunetele animalelor, mașinilor sau chiar liniștea completă vă vor împiedica somnul.