LifeStyle

Cum poți economisi bani inteligent

Ca părinte în mod clar petreci mult timp luând în considerare strategiile de gestionare a comportamentului financiar.  

Desigur trebuie să eliminați consecințele unor alegeri proaste. S-a constatat însă, așa cum spun toți experții, că gândirea pozitivă este într-adevăr cel mai bun mod de a crea o schimbare de comportament durabilă. 

Atunci când o alegere bună este întâmpinată cu o recompensă, creierul tău asociază sentimentul bun cu acțiunea. Și, în consecință, comportamentul este întărit. Creierul tău, căutând același rezultat bun, te încurajează să repeti comportamentul care a condus la el. În cele din urmă, alegerea comportamentului dorit devine o cale bună de urmat. 

Același cadru psihologic este valabil și pentru adulți. Și puteți utiliza întăriri pozitive pentru a vă gestiona propriul comportament. Știind că prosperați cu succesele hormonului simțitor dopamina vă oferă o nouă putere de a opri obiceiurile proaste. Și de a începe altele noi. Uneori, singura diferență între eșecul de a-ți forma un nou obicei și a deveni parte a ceea ce ești este doar o chestiune de a-ți oferi o mică recompensă de fiecare dată când reușești să o alegi.  

În acest weekend vom aplica conceptul unui comportament pe care aproape toată lumea dorește să îl îmbunătățească: modul în care cheltuiți bani. 


Ideea acestui articol este de a schimba modalitatea de economisire a banilor de la o negare la o oportunitate: această oportunitate de a pune acești bani economisiți către ceva anume care vă încântă. 

În acest weekend, alegeți categorii sau obiecte și creați elemente â în bugetul dvs. sau chiar conturi separate pentru acestea. Acestea ar putea fi lucruri precum o  

  • canapea nouă,  
  •  vacanță,  
  • un produs de înfrumusețare 
  • sau chiar achitarea unei anumite datorii. 

 De fiecare dată când renunțați la o cafea Starbucks, de exemplu, puneți banii economisiți imediat către unul dintre obiectivele dvs. În acest fel, economisirea banilor se va simți ca și cum te-ai trata, economiile se vor aduna și, în curând,  banii vor deveni o cale bine purtată în creierul tău și un comportament de natură secundară. 

 Vă dorim spor și multe scopuri benefice pentru a economisi! 

 

Related posts

Soluții pentru oase puternice

Adina Meyers

Aşterne-ţi declaraţia de dragoste pe petale de trandafiri

Adina Meyers

Nurofen pentru copii

Adina Meyers