Solutii Constructive

Cum sa scapi de mirosul de vopsea

Dupa ce vopsiți o camera, singurul lucru care ar trebui sa persiste este cat de mult va place schema de culori pe care ați ales-o.

In realitate, acel miros de „proaspat vopsit” cauzat de compusii organici volatili ne dau dureri de cap. Mai mult, ne cam tin pe loc cateva zile pana ne putem bucura ne renovare.

Desi puteți reduce sansa acestui rezultat alegand o formula de vopsea cu compusi organici volatile (COV) scazuti, mirosurile sunt adesea inca detectabile.

Indiferent, iata cum sa scapi de mirosul de vopsea daca te afli chiar in aceasta situație cu cateva ingrediente pe care cu siguranta le ai in casa.

Ventilatorul, una din solutii

Ferestrele deschise sunt o necesitate pentru orice proiect de vopsea, dar ventilatoarele vor ajuta sa scoata aburii mai repede din camera. Asezați ventilatoarele in centrul camerei, inclinate spre ferestre, daca este posibil, si in prag. (Ventilatoarele vor face ca vopseaua sa se usuce mai repede, asa ca asigurați-va ca va terminați munca in prealabil.) Un lucru de remarcat: impiedicați mirosul sa patrunda in restul casei. Asigurati-va ca opriți aerul condiționat sau caldura.

Uneori, cea mai simpla soluție este cea mai eficienta.

Asezați galețile umplute cu apa in toata camera si lasați-le acolo peste noapte. Apa va absorbi vaporii de vopsea.

Puneti un bol cu otet in camera

Nu aveți nevoie de galeți pline pentru a profita de beneficiile otetului, care elimina mirosurile. Doar turnați oțet alb in boluri si puneți-le in jurul camerei. Acidul acetic din oțet neutralizeaza moleculele care transporta mirosuri. Sfat: Utilizați oțet alb de uz casnic (cu  10%) in loc de oțet alb culinar (5% acid acetic) pentru rezultate mai rapide.

Presarati praf de copt

In mod similar, puteți lasa boluri umplute cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza si absorbi mirosurile. Desi este eficient indiferent de spațiu, incaperile cu suprafețe moi care tind sa se agațe de mirosuri (cum ar fi covoarele) vor beneficia in special de bicarbonat de sodiu. Presarați-l peste tot pe covor, lasați-l sa stea cateva ore, apoi aspirați.

Uneori, trebuie sa lupți impotriva unui miros … cu alt miros

. Lasarea cepei taiate in camera proaspata vopsita poate fi surprinzator de eficienta pentru a scapa de miros. Substanța chimica care contribuie la acel miros distinctiv de ceapa (Syn-propanethial-S-oxid) neutralizeaza cele care creeaza mirosuri de vopsea (aldehide).

Related posts

Calitatile unui acoperi din stuf

Adina Meyers

Protejeaza-te de lumina cu rulourile plisate VELUX

Adina Meyers

Cum sa-ti faci un dressing in mansarda?

Adina Meyers