O scară este o piesă de echipament care constă din bare sau trepte repetate între două lungimi verticale de metal,

  • lemn
  • frânghie,

utilizate pentru a urca sau coborî. Așadar, de ce există atât de multe tipuri de scări?

 

Diferitele tipuri de scări au funcții diferite pentru diferite ocazii. Înțelegerea diferitelor tipuri de scări și funcțiile acestora vă vor permite să luați o decizie în cunoștință de cauză, care vă va permite apoi să vă finalizați sarcina mai eficient și mai sigur. Mai jos sunt câteva tipuri de scări și utilizările acestora.

Scări cu trepte

Această scară este utilizată cel mai mult în industrie. Ceea ce face această scară atât de specială este că poate fi folosită oriunde. Acest lucru se datorează faptului că este auto-suportabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie sprijinită de niciun tip de suport care să fie utilizat. Ca urmare, o scară de aluminiu, de exemplu, poate fi utilizată în mijlocul camerei sau în locații în care suportul nu este disponibil.

 

Există două varietăți de scări cu trepte – Scară cu treaptă frontală și scară dublă.

 

Scara cu treaptă frontală – Pe această scară, veți găsi trepte pe o parte a scării, iar cealaltă parte este proiectată numai pentru sprijin și nu este folosită pentru a urca.

 

Scară dublă – Această scară de aluminiu este mult mai populară, deoarece oferă trepte pe ambele părți ale scării, permițându-vă să urcați în orice parte este mai convenabilă și vă permite să vă urcați scara în același timp, împreună cu un prieten.

Scaune cu trepte

Această scară este foarte utilă să o aveți în jurul casei, în special în bucătărie. Aceasta este pur și simplu o mini-scară, pe care o puteți folosi atunci când aveți nevoie. Scaunele cu trepte sunt concepute pentru a se plia, astfel, atunci când cumpărați această scară, nu trebuie să vă faceți griji pentru spațiul de depozitare.

Scări cu platformă

O scară cu platformă este o scară cu treaptă frontală cu o platformă ca treaptă de sus. De obicei, există șine în jurul platformei, pentru a vă oferi siguranță în timp ce lucrați. Această scară este excelentă dacă doriți să vă simțiți confortabil, în timp ce stați pe scară pentru o lungă perioadă de timp. Această scară este recomandată dacă trebuie să vă folosiți ambele mâini pentru proiect sau dacă trebuie să vă rotiți și să lucrați, în toate direcțiile, fără a provoca accidente.

Scări extensibile

Această scară de aluminiu dreaptă este utilizată pentru a ajunge în locuri foarte înalte. Trebuie să fie sprijinită de un tip de suport (de ex. perete, copac, casă etc.) înainte de a fi utilizată. Această scară are două părți – baza trebuie așezată întotdeauna ferm pe sol, în timp ce partea extensibilă se poate întinde deasupra sa, astfel încât să poată ajunge în locuri mai înalte.

Scări pliante

Acest tip de scară este similar unui scaun cu trepte. Singura diferență este că poate fi extins pentru a ajunge și în locuri chiar mai înalte. Dacă sunteți tipul de persoană care să se urce pe scaune sau alte obiecte care nu sunt potrivite, ar trebui să vă uitați la această scară. Aceasta are capacitatea de a se plia, atunci când nu este utilizată, pentru a fi depozitată. Este ușor și rapid de pliat, ceea ce reușește să facă această scară complet convenabilă pentru utilizarea în spațiile de mansardă.

Scări multifuncționale

Această scară este pur și simplu una care poate fi utilizată în mai multe scopuri. Conține mai multe caracteristici care îi permit să aibă utilizări diferite. Mulți oameni folosesc doar această scară, deoarece este capabilă să se schimbe în atât de multe poziți. Si permite utilizatorilor să o folosească pentru diferite sarcini din casă. Scările multifuncționale pot fi deschise într-o poziție de scară treptată pentru a putea fi urcate și complet auto-suportabile. De asemenea, pot fi extinse, permițându-le să ajungă la locații mai înalte; dar la fel ca și cu scara normală extinsă, trebuie să aveți un punct pentru a vă sprijini scara. Această scară poate fi  excelentă pentru depozitare. Este ușor pliabilă, prin urmare nu va ocupa atât de mult din spațiul dvs.

Related posts

Hidroizolarea terasei: etape de lucru

Adina Meyers

4 ustensile ideale pentru pasionaţii de proiecte DIY

Adina Meyers

Vara aceasta spune ‘’da” provocărilor în construcții

Adina Meyers