Cetățenii din Valladolid, un oraș din nord-vestul Spaniei, sunt obișnuiți să meargă într-un parc de retail numit Río Shopping. Și să parcheze pe o stradă numită Me Falta un Tornillo – literalmente „îmi lipsește un șurub”.
Locatia magazinului de mobila IKEA din Valladolid
Dar, în alte părți din Spania, numele străzii este încă o sursă de distracție, în ciuda faptului că datează din 2011. Denumirea a câștigat o nouă importanță pe rețelele de socializare recent, după ce mai mulți utilizatori de Twitter și-au îndemnat adepții să caute locația magazinului de mobilă IKEA din Valladolid.
„Google‘ IKEA Valladolid ’si vedeti pe ce strada este, nu veti regreta”
A scris pe Twitter utilizatorul @lasuspiritos. Mesajul a fost retransmis de mai mult de 7200 de ori, în timp ce un mesaj similar postat de @ffchll a primit 1.700 de retweets.
Motivul pentru care strada are un nume atat de ciudat
Motivul pentru care strada are un nume atât de ciudat este că pagina Facebook IKEA a organizat un vot online între octombrie și noiembrie 2011 numit: „Cea mai bună stradă a noastră are numele dat de tine”.
Peste o mie de persoane au participat la sondaj
Peste o mie de persoane au participat la sondaj. 54% au votat pentru Calle Me Falta un Tornillo înaintea altor opțiuni, cum ar fi Calle Como en Casa, Nada (Strada Nicăieri nu e ca acasă) sau Calle Del Abrazo en el Sofá (Strada Îmbrățișare pe canapea).
Dar cum i s-a permis companiei suedeze sa numeasca o strada publica din Valladolid?
Răspunsul este pur și simplu că multinaționala a cumpărat terenul din Arroyo de la Encomienda. O municipalitate de aproximativ 20.000 de rezidenți situată lângă Valladolid. Pentru a construi parcul comercial Rio Shopping. Achiziție pe care ziarul El Norte de Castilla a menționat-o pe prima pagină pe 11 iunie 2010.
IKEA, campanie de denumire a strazii
IKEA a lansat apoi o campanie de denumire a străzii. Iar câștigătorul a fost ulterior aprobat oficial de către autoritățile Arroyo de la Encomienda. Me Falta un Tornillo desemnează atât străzile principale, cât și străzile laterale care duc la alte lanțuri mari de magazine, cum ar fi Leroy Merlin sau Media Markt.
Sucursala din Valladolid a fost primul magazin IKEA
Întrucât sucursala din Valladolid a fost primul magazin IKEA deschis în regiunea Castilla y León, scopul a fost de a face inaugurarea memorabilă prin implicarea localnicilor în identitatea firmei într-un mod plin de umor, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.
„A fost ceva special care s-a făcut doar acolo și a fost foarte bine primit”, spune el.
Dincolo de numele amuzant al șurubului lipsă, IKEA a anunțat recent că face eforturi pentru a reduce volumul deșeurilor, prin demararea unui program de buy-back.
Gigantul suedez va lansa luna viitoare un program de cumpărare a bibliotecilor Billy nedorite.
Dar și a altor obiecte de mobilier de care nu mai aveți nevoie sau pe care nu le mai doriți.
Conform planului, acesta va oferi vouchere în valoare de până la 50% din prețul inițial, pentru a fi cheltuite la magazinele sale.
Initiativa „Buy-back” va fi lansata chiar de Black Friday, pe 27 noiembrie
„Făcând viața durabilă mai simplă și mai accesibilă, Ikea speră că inițiativa îi va ajuta pe clienții săi să ia atitudine împotriva consumului excesiv de acest Black Friday și în anii următori”.
Campania internațională va oferi pe clienților vouchere pe care să le folosească în magazinele Ikea. A căror valoare va depinde de starea articolelor pe care le returnează.
Clienții trebuie să înregistreze articolul pe care doresc să îl returneze. Și apoi li se va oferi o estimare a valorii acestuia.
Articolele „ca noi”, fără zgârieturi, vor primi 50% din prețul inițial. Articolele „foarte bune”, cu zgârieturi minore, vor primi 40%. Și cele „bine folosite”, cu mai multe zgârieturi, vor primi 30%.
Apoi ar trebui să le returneze, complet asamblate, la biroul de returnări. Unde vor fi verificate și valoarea finală va fi acceptată.
Oferta,care se va desfășura în 27 de țări se aplică mobilierului de obicei fără tapițerie. Cum ar fi faimoasele biblioteci Billy, scaune, birouri și mese de cină. Ikea a confirmat că orice lucru care nu poate fi revândut va fi reciclat. Ikea intenționează să aibă zone dedicate în fiecare magazin. Unde oamenii își pot vinde mobilierul vechi. Și astfel pot găsi mobilier reparat sau recondiționat.
Așadar, dacă ai o bibliotecă ce nu arată la fel de bine ca în prima zi, un scaun pe care vrei să îl schimbi sau pur si simplu un nou birou stai cu ochii pe emag sau marile magazine online! În plus, asigură-te că la predarea produselor nu îți lipsește un șurub!